ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το προσεχές Σαββατοκύριακο η καρδιά του αθλητισμού της Καρδίτσας θα χτυπάει πολύ δυνατά! Το Σάββατο στο κλειστό το μπάσκετ, μέσω του ΑΣΚ, θα έχει την τιμητική του και την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο, το ποδόσφαιρο μέσω της Αναγέννησης!

Τα δύο δημοφιλή αθλήματα, δηλαδή, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, από τις δύο ομάδες της περιοχής που μάλιστα εισήλθαν στην αγωνιστική περίοδο, όχι ως κομπάρσοι, αλλά έχοντας το ρόλο του πρωταγωνιστή!

Κι αυτή η διαπίστωση δεν είναι μια θεωρητική προσέγγιση, αλλά προκύπτει από συγκεκριμένες πράξεις που έχουν ήδη συντελεστεί! Δηλαδή κινήσεις θωράκισης του διοικητικού, οργανωτικού και αγωνιστικού τομέα, καθώς και οι πρώτες εμφανίσεις στο γήπεδο!

Θυμίζω ότι η Αναγέννηση μετράει ήδη τρεις μεγάλες νίκες στο Κύπελλο Ελλάδος επί αντιπάλων που θα παίζουν στην ίδια κατηγορία. Βέροια, Αλμωπός Αριδαίας, Καλλιθέα και πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης!

Ισοφάρισε δηλαδή πριν καλά καλά αρχίσει η χρονιά το ρεκόρ που έχει από καταβολής στις παρουσίες της στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος! Από την άλλη ο ΑΣΚ έχει κι αυτός ήδη τρείς συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα της Α2 και έπιασε με το “καλημέρα” κορυφή στη βαθμολογική κατάταξη!

Πάμε δηλαδή για μια σεζόν που προμηνύεται συναρπαστική και για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού της περιοχής μας έχουμε δύο ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ να θέτουν τόσο υψηλούς στόχους ταυτόχρονα! Είναι κάτι το πρωτοφανές και ήδη ο κόσμος το εισπράττει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και προσμονή!

Όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα μεσούσης μιας περιόδου που επίσης είναι πρωτοφανής! Η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει, αλλά συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση, ενώ η κατάσταση στα οικονομικά όσο πάει γίνεται όχι απλά χειρότερη, αλλά τραγική! Ένα κοκτέϊλ δηλαδή εκρηκτικό!

Το τελευταίο… μίλι που θα διανύαμε (κατά δήλωση του πρωθυπουργού μας τον περασμένο… Φεβρουάριο!!!) στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μάλλον είναι λίγο μεγαλύτερο!

Τα δε προγράμματα “δημοσιονομικής προσαρμογής” (τι πιασάρικες όμορφες λέξεις!) που ξεκίνησαν επισήμως απο το διάγγελμα του μεγάλου εθνάρχη George στο Καστελόριζο, όπως το διαπιστώνουμε (πάλι στην πράξη) όχι μόνο δεν τελείωσαν αλλά θα συνεχιστούν μέχρι να βγεί ο ήλιος από τη δύση!!!

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, λοιπόν και με την πόλη μας να έχει περάσει μια ασύλληπτη συμφορά πέρσι με την πλημμύρα, είναι σε εξέλιξη στο χώρο του αθλητισμού δύο προσπάθειες που μαλακώνουν λίγο την καρδιά μας και μας δίνουν χαρά.

Αξίζουν τουλάχιστον τον σεβασμό και τη στήριξή μας. Χωρίς προαπαιτούμενα, κριτική “αφ υψηλού” και “τζάμπα μαγκιά”.

Ας τις χαρούμε…