Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της Λάρισας για τα κρούσματα κορωνοϊού στον Αμπελώνα, ενώ έχουμε και τους δυο πρώτους διασωληνωμένους από χθες που σχετίζονται με τους περιβόητους γάμους. Σήμερα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο 48χρονος  ιερέας που παρέστη στον ενα από τους δύο τελικά γάμους (ο ένας έγινε 26 Ιουλίου και ο άλλος 1η Αυγούστου) ένας 38χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί στην 1η Στρατιά  καθώς και μία εργαζόμενη σε εργοστάσιο της ευρύτερης περιοχής που επισης είχε παραστεί στο γάμο και η οποία ειναι ασυμπτωματική και παραμένει σε καραντίνα στην οικία της. Μάλιστα στη βιομηχανία έγιναν προληπτικά τεστ σήμερα στους 140 περίπου εργαζόμενους. ¨ολοι τους είναι κάτοικοι Αμπελώνα καιέχουν παραστεί στο γάμο.

Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  στην κωμόπολη υπερβαίνουν τα 10 εκ των οποίων 7 νοσηλεύονται σε θαλαμο αρνητικής πίεσης στο πανεπιστημιακό. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός συγκαλεί έκτακτη υγειονομική σύσκεψη αύριο το πρωί προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα ενώ δέχεται προτάσεις πλέον για να επβάλλει Lock down στον Αμπελώνα.

Αξίζει να τονιστεί πως πλέον στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις που έχουν νοσήσει από τον covid-19  μία ηλικιωμένη γυναίκα και ένας ηλικιωμένος άντρας που είχαν παραστεί στο γάμο από το Αμπελώνα καθώς και ένας γίατρός από την Αθήνα που παραθέριζε  στη Μιτζέλα όλοι τους με υποκείμενα νσήματα, ενώ και για τον Αμπελωνίτη ιερέα η κατάσταση ειναι οριακή και θα αποφασιστεί αύριο αν θα διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες νοσηλεύονται 19 άτομα στο Πανεπιστημιακό (15 στο Λοιμωδών, 3 στη ΜΕΘ και ένα νοσηλεύεται στον 4ο όροφο – σ.σ. στον οποίο άνοιξαν 16 νέες κλίνες για κορωνοϊό).