Τη διεξαγωγή υπό προϋποθέσεις της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς την προσεχή Τετάρτη εξετάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως (μέσω τηλεδιάσκεψης ή διά περιφοράς).

Αύριο άλλωστε, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαραδαλιάς, ολοκληρώνεται η 14ημερη αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών, για την οποία είχε ληφθεί σχετική απόφαση μετά τα κρούσματα στον οικισμό των ρομά στη Ν. Σμύρνη Λάρισας.

Μόνο παραγωγοί από την Π.Ε Καρδίτσας
Χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καρδίτσας, εξέτασαν τα δεδομένα σε συνεργασία με παραγωγούς των λαϊκών αγορών. Το σενάριο που φαίνεται ότι προκρίνεται για την εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Τετάρτης που διεξάγεται στη δημοτική αγορά της πόλης, είναι εκείνο της συμμετοχής μόνο παραγωγών και επαγγελματιών εμπόρων αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων από την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.
Υπολογίζεται πως η διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς θα γίνει με 100-110 περίπου πάγκους στο πλαίσιο των μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας, με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ τους και κάτω από την επίβλεψη της Δημοτικής Αστυνομίας που θα επιτηρεί την τήρηση των κανόνων προφύλαξης και υγιεινής. Nα θυμίσουμε ότι η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Τετάρτης δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και περίπου έναν μήνα, κατόπιν αποφάσεως του Δήμου, ως μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Μουζάκι
Ομοίως με τους ίδιους όρους θα λειτουργήσει και στο Μουζάκι η αυριανή λαϊκή αγορά. Το Συμβούλιο είχε λάβει απόφαση λειτουργίας της αγοράς προ 15νθημέρου. Ωστόσο ανεστάλη μετά την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά και τελικά τίθεται σε ισχύ κανονικά αύριο.
Μάλιστα ο Δήμος Μουζακίου με εταιρεία Security θα επιβλέπει την ομαλή διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς.

Παλαμάς
Ο Δήμος Παλαμά δεν μπορεί σήμερα να θέσει εκ νέου σε λειτουργία τη λαϊκή αγορά που διεξάγεται κάθε Παρασκευή. Κι αυτό διότι όπως προείπαμε, η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι η διεξαγωγή της θα γίνει την επόμενη Παρασκευή.

Σοφάδες
Τέλος σε ότι αφορά τους Σοφάδες, η λαϊκη αγορά θα ξαναλειτουργήσει το Σάββατο 2 Μαΐου, καθώς για αύριο παραμένει σε ισχύ η απόφαση αναστολής που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.