Δύο ημερών θα είναι η λαϊκή αγορά στην Καρδίτσα αυτή την εβδομάδα, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι της Δευτέρας.
Η λαϊκή αγορά θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη με όλους τους παραγωγούς και επαγγελματίες προϊόντων γης – θαλάσσης και φυτών που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους. Στην απόφαση για τη διήμερη διεξαγωγή της λαϊκής κατέληξε το σώμα ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Τετάρτη η λαϊκή έγινε μόνο με παραγωγούς της Π.Ε Καρδίτσας.

Στην αυριανή λαϊκή αγορά θα συμμετέχουν οι παραγωγοί- επαγγελματίες που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καρδίτσας. Μάλιστα οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες θα επιχειρήσουν το στήσιμο των πάγκων να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στις θέσεις που προβλέπει η κανονική χωροθέτηση της λαϊκής προ της καραντίνας.
Σήμερα θα γίνει κλήρωση με βάση τους καταλόγους, για να καθοριστούν οι θέσεις που θα λάβουν οι υπόλοιποι παραγωγοί- επαγγελματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους θα συμμετάσχουν στη λαϊκή της Πέμπτης.

Πάντως φαίνεται πως η λύση της διπλής λαϊκής είναι πρόσκαιρη και η Δημοτική Αρχή προτίθεται να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα. Μία από τις προτάσεις που εξετάζει προβλέπει τη διεξαγωγή μιας λαϊκής την Τετάρτη σε πιο διευρυμένη έκταση, εφόσον το επιτρέπει η νομοθέσια και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.