ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Το ζήσαμε λοιπόν κι αυτό! Να δούμε τι άλλο έχουν να δουν τα πονεμένα μας μάτια σ’ αυτό τον ψεύτη το ντουνιά! Πέρσι, αν θυμάστε, με την απόσυρση της Αναγέννησης από το πιο τραγικό και υποβαθμισμένο πρωτάθλημα που έγινε ποτέ στη Γ’ Εθνική, λέγαμε ότι τα είδαμε όλα! Αμ δε!!!
Να που έχει και συνέχεια το έργο! Να που έχει κι άλλο πάτο το βαρέλι! Να μην μπορεί η Καρδίτσα να “ξεκολλήσει” τη μεγαλύτερη ομάδα της από την Α’ Ερασιτεχνική! Να την… κρατάει εκεί σφιχτά! Το πιστεύατε ποτέ οτι θα το ζήσουμε αυτό; Ποιος να το λεγε δημοσίως στο παρελθόν και να μην του έκλειναν άμεσα πρώτη θέση σε ψυχοθεραπευτικό ίδρυμα;
Κι όμως συμβαίνει! Και το χειρότερο δεν είναι οτι συμβαίνει! Το χειρότερο είναι οτι εισπράττεται απο τους καθ’ ύλην αρμοδίους ως… φυσιολογικό και αναπότρεπτο! Μάλιστα ενοχλούνται κιόλας γιατί κάποιοι τολμάμε και μιλάμε, μη αποδεχόμενοι αυτή την απίθανη στρέβλωση που προέκυψε με την απόφαση της ΕΠΟ αλλά και με την αδράνεια που επέδειξαν θεσμοθετημένα όργανα της περιοχής και ο ίδιος ο σύλλογος!

Αν θυμάστε στα καλά χρόνια, τότε που η ομάδα έπαιζε με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Αρη, Ηρακλή κι όχι με Θεσσαλικό Ματαράγκας, Ελπίδα Αγίου Γεωργίου, Πάμισσο κλπ, η στήλη έγραφε ότι “η Αναγέννηση έχει ξεπεράσει την ίδια την περιοχή που εκπροσωπεί κι αυτό θα πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”! Ε, να, λοιπόν, που ήλθε η στιγμή της απόλυτης… προσαρμογής!!!
Η Καρδίτσα προ κορωνοϊού βρισκόταν στην τελευταία θέση της κατάταξης με τους οικονομικούς δείκτες σε όλη την Ελλάδα! Προσάρμοσαν, λοιπόν και την Αναγέννηση αναλόγως! Αν το ξεχάσατε, μιλάμε για τον μεγαλύτερο και ιστορικότερο αθλητικό φορέα του Νομού! Βεβαίως, δεν κάνει να διαμαρτυρόμαστε εμείς οι “γραφικοί” γι’ αυτό, ούτε να διεκδικούμε, ούτε να παλεύουμε για κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να θεωρήσουμε τα “προς τα κάτω” όλα γραμμένα από τη μοίρα…

Να σκύψουμε το κεφάλι, να κάνουμε μεγάλο σταυρό και να φωνάζουμε “Δόξα σοι Κύριε” που ακόμη ανασαίνουμε! Κι όποιος τολμάει ν’ αρθρώσει λέξη περι του αντιθέτου διεκδικώντας κάτι περισσότερο, να τον περνάμε από “ιερά εξέταση” γιατί χαλάει τη… γαλήνη μας!
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, δηλαδή, είναι να… χειροκροτάμε (από τα μπαλκόνια μάλιστα για να μην κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ή να μεταδώσουμε τον ιό!), όλους αυτούς που αναρριχώνται κατα καιρούς σε θώκους εξουσίας (πολιτική, ποδόσφαιρο κλπ) παριστάνοντας τους εκπροσώπους μας! Να τους χειροκροτάμε και να προσευχόμαστε στο Μεγαλοδύναμο να τους έχει καλά να συνεχίσουν να προσφέρουν… έργο για τον τόπο!!!
«Ηλί Ηλί λαμά σαβαχθανί”….!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως να αναλάμβαναν οι περσινοί να δώσουν μια… ώθηση;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Όποιος θέλει βρίσκει καιρό. Όποιος δεν θέλει βρίσκει πρόφαση». Ανδρέας Λασκαράτος – Συγγραφέας

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Τα χουμε γράψει ένα εκατομμύριο φορές, με διάφορες αφορμές. Το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι διαβάζουν τη στήλη εδώ και χρόνια, αλλά μάλλον θα πρέπει να το επαναλαμβάνουμε γιατί έρχονται στα πράγματα και νέα πρόσωπα και ενδεχομένως να πιστεύουν ότι κι εμείς εδώ κάνουμε ότι κάνουν κάποιοι άλλοι που προσεγγίζουν αναλόγως με το που… φυσάει κάθε φορά ο άνεμος!

Προσαρμογή…
Ο ρόλος μας εδώ είναι να πορευόμαστε ανεξαρτήτως της φοράς του ανέμου και να ελέγχουμε την εξουσία ανεξαρτήτως, προσώπων, καταστάσεων κλπ! Οχι ν’ αποδεχόμαστε αμάσητα τα πάντα, ούτε να προσαρμόζουμε τη θέση μας μας αναλόγως με το ποιος κάθε φορά είναι στα ηνία. Αν δηλαδή είναι “φιλαράκι” να κάνουμε τις “πάπιες”!

Αντιμετώπιση
Και η μάνα μας, που λέει ο λόγος, να είναι στο θώκο ενός φορέα που με τις αποφάσεις και τη δραστηριότητά του επηρεάζει το κοινωνικό σύνολο, θα έχει την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση! Δύσκολο αυτό να το καταλάβουν όσοι έχουν συνηθίσει το χώρο της δημοσιογραφίας να κινείται με διαφορετικά στάνταρς! Δυσκολο, ξεδύσκολο αυτό ισχύει στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ”…

Το μάγκα
Και κάτι ακόμη. Ουδέποτε εδώ ασχοληθήκαμε επι προσωπικού ακόμη κι αν υπάρχουν αντιπάθειες ή συμπάθειες! Το αντίστροφο έχει συμβεί. Να το πάνε επι προσωπικού ορισμένοι που ενοχλήθηκαν από δικαιολογημένη κριτική! Το μόνο που σχολιάζουμε εδώ είναι τα γεγονότα και τις αποφάσεις που επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο και τις εκφράσεις του.