Πάλεψε όσο μπορούσε η Εθνική μας, είχε εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, άγγιξε το πολυπόθητο προβάδισμα με ευκαιρίες και αποκορύφωμα δύο δοκάρια, αλλά λύγισε στο δεύτερο μέρος από δύο… μακρινές μπαλιές που έφεραν ισάριθμα γκολ για τους Σουηδούς οι οποίοι επικράτησαν με 2-0 και άφησαν πίσω στη βαθμολογία την ομάδα μας.

Για να ελπίζει σε πρόκριση πλέον η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει το δύο στα δύο στα εναπομείναντα ματς και ταυτόχρονα να μην καταφέρει η Ισπανία να κερδίσει κανένα απο τα δικά της.

Στο πρώτο 45λεπτο οι διεθνείς μας άξιζαν το γκολ. Ειχαν δύο δοκάρια με Μασούρα και Παυλίδη, πάγωσαν το γήπεδο της Σουηδικής πρωτεύουσας με γκολ του Μασούρα επισης που όμως ήταν οφσάιντ και ακυρώθηκε.

Στην επανάληψη οι Σουηδοί μπηκαν πιο δυνατά και κατόρθωσαν να κερδίσουν πέναλτι στο 56ο λεπτό με τον Ιζάκ που ανατράπηκε απο το Μαυροπάνο. Ο Φόρσμπεργκ εκτέλεσε εύστοχα και πλέον το ματς άρχισε να γέρνει εις βάρος των Ελλήνων.

Ακολούθησε και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων με τον Ιζάκ από ασίστ του τερματοφύλακα και χάθηκε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε η ομάδα μας με την εμφάνιση που έκανε στο πρώτο μέρος να το κερδίσει…

Η πρόκριση, αν δεν γίνει κανένα… θαύμα, θα χαθεί πάντως εξαιτίας των απωλειών στα παιχνίδια με το Κόσσοβο και τη Γεωργία.

Σε κάθε περίπτωση αυτά τα παιδιά αξίζουν τα μπράβο μας κι όχι την αποδόμηση που επιχειρείται συχνά – πυκνά στην εθνική. Σ’ ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που ζει στιγμές απαξίωσης εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο και με τη έννοια”ομάδα” κυρίαρχη στις νίκες και στις ήττες, τη χώρα μας..