Λύσεις στα προβλήματα ζητούν από την κυβέρνηση οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας

Μήνυμα – απάντηση στον πρωθυπουργό που μίλησε σε συνέντευξή του για αγρότες που είναι «επαγγελματίες διαδηλωτές», έστειλαν σήμερα με συνέντευξη τύπου μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Κώστας Τζελλας σημείωσε ότι στο μπλόκο της Νίκαιας και σε όλα τα μπλόκα που έχουν στηθεί στη χώρα υπάρχουν μόνο αγρότες βιοπαλαιστές που αγωνίζονται για να επιβιώσουν, να μπορούν να καλλιεργήσουν και να παραμείνουν στα χωριά τους. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η κυβέρνηση δώσει λύση στο κόστος παραγωγής που φέτος έφτασε σε απαγορευτικά επίπεδα, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, το πετρέλαιο η τιμή του οποίου καλπάζει, όπως και τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας παραχώρησαν τη συνέντευξη τύπου με φόντο τις κλούβες των ΜΑΤ πίσω τους θέλοντας να καταδείξουν την αστυνομοκρατία και ότι δεν κλείνουν οι ίδιοι το δρόμο, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης προτίθενται πέρα από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό να ζητήσουν συνάντηση και με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων.

Ο λόγος της πρόσκλησης σε πολιτικούς αρχηγούς είναι και επικοινωνιακός αφού όπως τόνισαν έχουν αποκλειστεί από τα αθηναϊκά μέσα και κυρίως τα κεντρικά κανάλια, αλλά και ουσίας προκειμένου  να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα και να προκληθεί συζήτηση στη Βουλή με στόχο την ανάδειξη και επίλυσή τους

Οι αγρότες τέλος τηρούν στάση αναμονής, κλιμακώνοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις τους , έχοντας στείλει από την Κυριακή μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι ζητούν συνάντηση μαζί του, ενώ είναι άγνωστο αν αυτός τους δεχτεί, ή αν θα ορίσει κυβερνητικό κλιμάκιο να συνομιλήσει μαζί τους.

Παράλληλα προγραμματίζουν για σήμερα το απόγευμα δράση διαμαρτυρίας στα διόδια του Μοσχοχωρίου όπου θα μοιράσουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς και θα επιχειρήσουν να αφήσουν για λίγη ώρα ελεύθερη τη διέλευση, ανοίγοντας τις μπάρες, θέλοντας να δείξουν ότι δεν είναι εκείνοι που κλείνουν τους δρόμους, αλλά τους ανοίγουν για τους πολίτες. Παράλληλα αύριο Τετάρτη αναμένεται πανελλαδικός συντονισμός με όλα τα μπλόκα να επιχειρούν να πραγματοποιήσουν πεζή συμβολικούς αποκλεισμούς, πάνω στο οδόστρωμα των εθνικών οδικών δικτύων.