Μάρτης - γδάρτης με χιονοπτώσεις στο Ν. Καρδίτσας και πτώση της θερμοκρασίας

Χειμωνιάτικο κρύο από την αλλαγή του καιρού

Τύμπανος Αργιθέα
Λίμνη Πλαστήρα
Μουζάκι

Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα σε ημιορεινά και πεδινά, έφερε ο Μάρτης στο Ν. Καρδίτσας με το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Στον ορεινό όγκο του Νομού, κυρίως στη Λίμνη Πλαστήρα και στην Αργιθέα, χθες επιχειρούσαν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων για τον αποχιονισμό των δρόμων και να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Oι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα το πρωί.

Σε ημιορεινές περιοχές του Νομού, αλλά και σε πεδινές όπως Μουζάκι καταγράφεται χιονόστρωση, ενώ στο μεγαλύτερο πεδινό τμημα του Νομού σημειώνονται βροχοπτώσεις Στην Καρδίτσα σύμφωνα με τις μετρήσεις του σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου από χθες το πρωί έχουν πέσει περί τα 24 χιλιοστα βροχής.

Διακοπή της ηλεκτροδότησης καταγράφεται σε ορεινά τμήμα του Νομού, ενώ είχε σημειωθεί και τα ξημερώματα σε τμήμα της Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα τις πρωινές ώρες προβλέπονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας ενώ από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.