Μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας χθες για το επιτόκιο, οι δικηγόροι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (HKP) κατέθεσαν μήνυση κατά του Τούρκου προέδρου και των υπολοίπων ατόμων στη γενική εισαγγελία της Άγκυρας, δηλώνοντας ότι διέπραξαν το αδίκημα της «κατάχρησης εξουσίας».

Στη μήνυση αναφέρεται ότι «οι ύποπτοι προκάλεσαν την ταχεία υποτίμηση της τουρκικής λίρας. Παρά τις προειδοποιήσεις σχεδόν όλων των οικονομολόγων, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής υπέγραψε την απόφαση που μετέτρεψε την τουρκική λίρα σε γραμματόσημο μετά από τις απειλητικές δηλώσεις του προέδρου του AKP», και ζητείται να διεξαχθεί έρευνα κατά των μηνυθέντων.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι «τα επιτόκια είναι η αιτία, ο πληθωρισμός είναι το αποτέλεσμα. θα καταργήσουμε αυτή τη μάστιγα που λέγονται ‘επιτόκια’ από αυτό το έθνος. Δεν μπορώ να είμαι με αυτούς που υπερασπίζονται τα επιτόκια».

Το μέλος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (HKP), Αντνάν Οκούρ, απαντώντας στις παραπάνω δηλώσεις του Ερντογάν είπε:

«Το AKP είναι ο λόγος. Το αποτέλεσμα είναι η ανεργία, η ακρίβεια, οι αυξήσεις, η καταπίεση. Το αποτέλεσμα είναι η φτώχεια, η πείνα, η ζωή στα όρια της πείνας, η καταδίκη σε μισθούς φτώχειας.

Το AKP είναι ο λόγος. Το αποτέλεσμα είναι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας, η καταδίκη της Τουρκικής Οικονομίας και η δολαριοποίησή της. Το αποτέλεσμα είναι οι μηδέν επενδύσεις και το να γίνει η οικονομία της χώρας η πιο εύθραυστη οικονομία στον κόσμο».

Πηγή: ethnos.gr