Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Νέα Αλμυρή στηνΚορινθίακαθώς και στην Επίδαυρο, παρά την βελτιωμένη εικόνα και των δύο πυρκαγιών.
Τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχήΝέα Αλμυρή (Κορινθία), προκειμένου να θέσουν μαζί με επίγειες δυνάμεις υπό έλεγχο την φωτιά η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, πάντως η εικόνα έχει βελτιωθεί.
Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Ασκληπιείουτου δήμου Επιδαύρου, παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας όμως και σε αυτή την περίπτωση καλύτερη εικόνα.
Στο σημείο επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 18 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα· στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στηνΛίμνη Ευβοίας.
Νωρίτερα, μήνυμα προς όσους πολίτες βρίσκονται στο οικισμό του Ρυτού Κορινθίας να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους από την περιοχή απεστάλη το απόγευμα του Σάββατου μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) από τηνυπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης 112τηςΓενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγωφωτιάςστην περιοχή.
Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, αν και έχει πλέον καλύτερη εικόνα, παραμένει σε εξέλιξη σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές τηςΝτράσσαςκαι τηςΝέας Αλμυρής.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, τόνισε ότι «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».
Επίσης, σύμφωνα με το δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».
Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας,διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού – Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.
Τo CNN Greece επικοινώνησε με το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο ανέφερε ότι η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του οικισμού κρίθηκε απαραίτητη για καθαρά προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι το Ρυτό βρίσκεται στηθεωρητική μελλοντική πορείατης φωτιάς.
Ασκληπιείο Επιδαύρου: Νοτιοδυτικά του Λυγουριού το πύρινο μέτωπο
Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στο Ασκληπιείο Επιδαύρου, το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται νοτιοδυτικά από το Λυγουριό, με τους βοριάδες που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:30 του Σαββάτου και στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος52 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ υπάρχει συνδρομή και από οχήματα των ΟΤΑ (υδροφόρες κλπ.).
Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερούέναελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιάδεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Πηγή:cnn.gr
















