Στα αξιοσημείωτα του αγώνα του ΑΣΚ που έγινε προχθες στη Νέα Ερυθραία, ήταν η αντίδραση του Γιάννη Μπουρούση έξι λεπτά πριν το τέλος, όταν σε αμυντική προσπάθειά του χτύπησε τη μπάλα με το πόδι.

Παρά το γεγονός ότι αμέσως σήκωσε το χέρι του και αναγνώρισε την παράβαση, οι διαιτητές δεν καταλόγισαν τίποτε, το παιχνίδι συνεχίστηκε και στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι χρεώθηκαν με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία.

Ο Γιάννης εκτέλεσε τη βολή και αστόχησε επιδεικτικά ως κίνηση fair play, με αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθεί από όλους τους φιλάθλους αλλά και τον πάγκο του Πανερυθραϊκού. Το ελληνικό μπάσκετ συνολικά, η Α2 Εθνική και βέβαια η ομάδα μας, είναι πολύ τυχεροί και ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένας τεράστιος αθλητής, με τέτοια καριέρα και προσωπικότητα, είναι ακόμη στα παρκέ και αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Πριν τον αγώνα μάλιστα, στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν τόσο η αποστολή του Α.Σ.Καρδίτσας όσο και της Εθνικής ομάδας Ανδρών, ο Καρδιτσιώτης αθλητής επισκέφτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μίλησε με τους παίκτες και τους προπονητές και τους εμψύχωσε για τις δύσκολες αναμετρήσεις που έρχονται τις επόμενες ημέρες (ΦΩΤΟ).

Μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ανδρών, με 174 συμμετοχές με τη «γαλανόλευκη», με μετάλλια και τεράστιες διακρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και σε έναν αθλητή που μόλις πριν μερικά χρόνια, ταξίδευε κάθε φορά χιλιάδες χιλιόμετρα από την Κίνα όπου αγωνιζόταν, ανταποκρινόμενος σε κάθε κάλεσμα της Εθνικής για να αγωνιστεί και να τιμήσει τα χρώματα της χώρας μας.

Ο Γιάννης, βρίσκεται πάντα δίπλα στην Εθνική ομάδα και το ίδιο θα γίνει και τώρα, αφού θα είναι παρών και στους δυο αγώνες με την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, την Παρασκευή στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και τη Δευτέρα στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.