Σε απόλυτη αδράνεια έχει περιέλθει κάθε αθλητική δραστηριότητα στην Καρδίτσα και επισήμως από τις 7 Νοεμβρίου που επιβλήθηκε το δεύτερο καθολικό lockdown για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού!

Από εκείνη την ημέρα σταμάτησαν τα πάντα. Οχι μόνο οι αγωνιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων μας αλλά και οι προπονήσεις, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, για πρώτη φορά από τότε που υπάρχει οργανωμένος αθλητισμός!
Μεταξύ άλλων φυσικά σε πλήρη απραξία έχει οδηγηθεί και η ομάδα του ΑΣ Καρδίτσας! Και μάλιστα την στιγμή εκείνη που – όπως γράψαμε πολλές φορές – έκανε ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας!

Το καλύτερο στην τετραετή υπερβατική συμμετοχή του καθώς κατέγραψε σε τέσσερις αναμετρήσεις τρείς νίκες και μάλιστα όλες εκτός έδρας αφού λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κλειστό γυμναστήριο από την πλημμύρα δεν μπορούσε να παίξει στην Καρδίτσα.
Τελευταία αναμέτρηση για τον ΑΣΚ ήταν στην Πάτρα όπου πέτυχε την τεράστια νίκη επί του Απόλλωνα. Εκτοτε σταμάτησαν τα πάντα και όλοι βρίσκονται στην αναμονή μήπως και υπάρξει εξέλιξη και επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο οι ομάδες.

ΔΥΟ ΣΕΖΟΝ ΧΑΜΕΝΕΣ
Αν συνυπολογίσουμε και την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο όπου κόπηκε βίαια, λόγω κορωνοίού τον περασμένο Μάρτιο, το πρωτάθλημα της Α2, μιλάμε για δύο χρονιές ουσιαστικά χαμένες!
Στις οποίες όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας πήγε ολόκληρος προγραμματισμός που έκαναν οι σύλλογοι χαμένος.

Ο ΑΣΚ προσπάθησε ακόμη και σ’ αυτές τις συνθήκες να διατηρήσει τη συνοχή του. Εκανε συμφωνίες με χορηγούς, οργάνωσε τον τρόπο διοίκησης, στήριξε οικονομικά τους αθλητές του, ώστε να είναι έτοιμος να βάλει μπρος και πάλι τον σχεδιασμό του όταν με το καλό θα έχει τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις επανέναρξης.
Είναι φυσικό όμως όσο μακραίνει το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας να δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα.
Οι “κυανόλευκοι” δεν έχουν όμως επιλογές ώστε να μπορούν ν’ αλλάξουν αυτή την πραγματικότητα, άρα το μόνο που τους μένει είναι να προσαρμοστούν σ’ αυτά τα δεδομένα και να περιμένουν ευελπιστώντας ότι θα έχουμε ένα τέλος όσο το δυνατόν γρηγορότερα και μια έξοδο απ’ αυτό το σκοτεινό τούνελ.

Είναι πραγματικά κρίμα που σταμάτησε ακριβώς στο ξεκίνημα μια πολύ καλή – όπως εξελίσσονταν – πορεία του ΑΣΚ στο εν λόγω πρωτάθλημα και το ζητούμενο τώρα είναι να κρατηθεί η συνοχή και η οργάνωση της ομάδας σε υψηλό επίπεδο. Το μόνο καλό μεσα σε όλα αυτά είναι ότι υπήρξε χρόνος για να επιδιορθωθούν τα προβλήματα στο μεγάλο κλειστό.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΤΙΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΚ

Απογοήτευση απο την πολύμηνη απραξία επικρατεί και στους άλλους συλλόγους της περιοχής και φυσικά στην μπασκετική Αναγέννηση που περίμενε με ζήλο και με αυξημένο κίνητρο τη νέα σεζόν για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Δυστυχώς όσο κατεβαίνουμε τις κατηγορίες ο τρόπος αντιμετώπισης από τους ιθύνοντες είναι και ο ανάλογος σ’ ο,τι έχει να κάνει με το ενδιαφέρον! Αν για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής στο μπάσκετ επικρατεί αυτή η στασιμότητα, εύκολα αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει παρακάτω! Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε προϋποθέσεις επανέναρξης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και πολύ περισσότερο στα περιφερειακά της ΕΣΚΑΘ.

Στην ίδια κατάσταση με την Αναγέννηση βρίσκεται βεβαίως και η ομάδα των Τιτάνων Παλαμά. Πάνω που σχεδίαζαν και οι δύο τη σεζόν, προσπαθώντας να ενισχυθούν και με μεταγραφές και με τη στήριξη μέσα από το χορηγικό πρόγραμμα (η παρουσία των φιλάθλων φάνταζε αδύνατη), ήλθε η απόφαση για να “παγώσουν” τα πάντα…

Μέσα στη γενικότερη αυτή προβληματική κατάσταση βρίσκεται βεβαίως και ο σπουδαίος επρόσωπος του βόλεϊ της περιοχής μας ο ΣΠΑΚ.

Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” στο φύλλο του Σαββάτου το να επανεκκινήσει η δραστηριότητα στο συγκεκριμένο άθλημα και στην κατηγορία που εκπροσωπείται μέσω των “κυανέρυθρων” η Καρδίτσα θεωρείται με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα εξαιρετικά δύσκολο.
Διοικήσεις, προπονητές, αθλητές και φυσικά οι φίλαθλοι που στήριζαν αυτές τις προσπάθειες, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν!