Μεγάλη η αγωνία...

Το φλέγον ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό τους Έλληνες.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, το 80% των Ελλήνων δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» και «αρκετά», ενώ το ίδιο υψηλό ποσοστό συναντάμε και στην ερώτηση στο κατά πόσο θα επηρεάσει την χώρα μας η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.
Παράλληλα, οι Έλληνες ανησυχούν και για την «μάχη» με την ακρίβεια που έχει πλήξει κάθε
νοικοκυριό. Σχετικά με αυτό το ζήτημα, ένα ποσοστό 42% θεωρεί πως τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα. Από την άλλη, το 47% απαντά πως η οικονομική στήριξη είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση.

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια

Διαβάζοντας ότι θα υπάρξει αύξηση τιμών στο ψωμί και δύσκολα θα τις συγκρατήσουν οι αρτοποιοί, αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε τις νέες επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου. Οι νέες ανατιμήσεις θα αποτελούν συνέπεια τόσο της πολεμικής σύρραξης που μαίνεται στην Ουκρανία, όσο και εξαιτίας της ανόδου της ενέργειας. Το ψωμί ανέκαθεν αποτελούσε ένα οικονομικό προϊόν για κάθε νοικοκυριό και πολίτη ανεξαρτήτως εισοδήματος. Οι Καρδιτσιώτες το επιλέγουν πάντα με θέρμη ώστε να συνοδεύει το μεσημεριανό τους τραπέζι, γεγονός που τείνει να αλλάξει προς το χειρότερο.

Δ.Γ.