Mε υπερηφάνεια και σεβασμό́ οι μαθητές της Καρδίτσας τίμησαν σήμερα τους ήρωες του 1940 και το μεγάλο ΟΧΙ. 

Η μεγαλειώδης παρέλαση έγινε στην οδό Καραϊσκάκη όπου με σύμμαχο τον καιρό χιλιάδες Καρδιτσιώτες ήταν παρόντες για να καμαρώσουν τα νιάτα της πόλης.

Την παρέλαση άνοιξε τμήμα του Ερυθρού Σταυρού.

Μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων με επικεφαλής ξανά τους αριστουχους παρήλασαν άψογα επιβεβαιώνοντας την περήφανη καταγωγή τους.

Τμήματα πολιτιστικών συλλόγων με τις όμορφες φορεσιές τους, οδηγοί, πρόσκοποι, τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, της λέσχης 4X4 έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην παρέλαση και χειροκροτήθηκαν θερμά. Οπως θερμά χειροκροτήθηκαν και τμήματα της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που παρήλασαν με τα οχήματά τους.

Ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας σκόρπισαν οι δόκιμοι του Κέντρου Εκπαίδευσης Ρούσσου. Δόκιμοι στρατονόμοι, αερονόμοι και ναυτονόμοι με πυγμή και λεβεντιά παρήλασαν μπροστά στους χιλιάδες Καρδιτσιώτες που τους καμάρωσαν συγκινημένοι.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, οι Βουλευτές του νομου, ο αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.