Μετά από ένα τρομερό ματς η ΑΣΑ λύγισε στο τέλος από την ΑΕΛ (2-3) - video

Ενα τρομερό παιχνίδι ήταν αυτό που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας ανάμεσα στην Αναγέννηση και τη Λάρισα!

Ενα παιχνίδι αυστηρώς ακατάλληλο για καρδιακούς, με τέτοια εξέλιξη, συγκινήσεις και εναλλαγές συναισθημάτων, που πραγματικά θα μείνει αξέχαστο για όσους το παρακολούθησαν!

Η ομάδα της Λάρισας πέρασε νικηφόρα με σκορ 2-3 με ένα γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά για να φθάσουμε εκεί, έγιναν τόσα πολλά, που χρειάζεται πολλή ώρα να ηρεμήσουμε για να τα… “ερμηνεύσουμε”!!! Και πάλι κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο, διότι το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο των αθλημάτων, επειδή χαρίζει τέτοιες στιγμές!

Η πίκρα είναι μεγάλη για την Αναγέννηση που κατάφερε παίζοντας με 10 παίκτες από το 37′ και βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 0-2 να κάνει μια απίστευτη επιστροφή, ισοφαρίζοντας σε 2-2 δύο λεπτά πριν το φινάλε! Μάλιστα άγγιξε και την απόλυτη ανατροπή με την ευκαιρία του Μπιανκόνι, αλλά το σενάριο του αγώνα είχε κι άλλο σασπένς στα εναπομείναντα λεπτά!

Η ΑΕΛ ακριβώς στο 6ο των καθυστερήσεων κι αφού οι Πλέγας – Κουτρομάνος δεν κατόρθωσαν να διώξουν τη μπάλα απο την περιοχή με έναν κεραυνό του Γλυνού έκανε το 2-3 μέσα σ’ ενα παραλήρημα πανηγυρισμών παγώνοντας το Στάδιο της Καρδίτσας το οποίο πριν λίγα λεπτά ακριβώς με την ισοφάριση στην κεφαλιά του Μπαντιμπαγκά (88′) κόντεψε να πέσει από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων της Αναγέννησης!!!

Η Λάρισα στο πρώτο ημίχρονο ευτύχησε να πάρει ένα γρήγορο προβάδισμα με τον Ογκμποε στο 6′. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, πρέσινγκ στην άμυνα της Αναγέννησης κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της και να φθάσει και σε δεύτερο γκολ στο 21′ με σουτ του Νικολιά!

Το ματς εξελίσσονταν πολύ άσχημα για τους γηπεδούχους που παραχώρησαν και πέναλτι στο 37′ με τον Λαρρέα που μάλιστα αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα του Ευαγγέλου!

Κι όμως εκεί που φαινόταν ότι η ΑΕΛ θα περάσει δια περιπάτου θεμελιώνοντας μια μεγάλη και ευρεία νίκη, ο Κολομπίνο αστόχησε στο πέναλτι αφού η Αναγέννηση έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στην εκπνοή του πρώτου 45λέπτου να κάνει το 1-2, έγιναν… “πράγματα και θαύματα” στην επανάληψη!

Στο 73′ ο Πλέγας μετά απο καταπληκτική ασίστ του Μπαντιμπαγκά με θαυμάσιο σουτ έγραψε το 1-2 για να φθάσουμε στο κόρνερ δύο λεπτά πριν το χρονόμετρο σημαδέψει το 90′

Ο Μπαντιμπαγκα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2, το γήπεδο πήρε φωτιά και αμέσως μετά ακολούθησαν τρομερές συγκινήσεις. Ο Μπανκόνι αρχικά έχασε μια ευκαιρία μετά απο φάουλ να κάνει το 3-2, η Λάρισα απάντησε με μια φάση διαρκείας που όμως δεν οδήγησε σε γκολ αφού ο Κουτρομάνος απέκρουσε στη γραμμή, για να φθάσουμε στο 6ο των καθυστερήσεων όπου ο Νικολιάς έδωσε τη νίκη όπως περιγράψαμε πιο πάνω.

Ακολούθησε ένταση καθώς τα συναισθήματα ήταν στο “κόκκινο”, μεγάλη πίκρα για τους γηπεδούχους και ενθουσιασμός για τους φιλοξενούμενους.

Στο τέλος οι φίλοι της Αναγέννησης σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν αποθέωσαν την ομάδα τους για την υπερπροσπάθεια, αλλά και για όσα έχει κάνει φέτος και ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη στιγμή.

Κατά τη γνώμη μας σ’ αυτό το ματς έπαιξαν οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά για διάφορους λόγους και αιτίες που έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, η Βέροια (που κέρδισε τον Ολυμπιακό «Β») θα κατακτήσει την πρώτη θέση!

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Καρανίκας (39′ Κουτρομάνος), Γκόλιας (81′ Πολίτης), Λαρρέα, Σταμόπουλος, Δημούτσος (39′ Γκίνη), Λαγός, Πλέγας, Μπενγκόα (59′ Μπαντιμπανγκά), Μπραμπίγια (81′ Μπιανκόνι), Αθανασιάδης.
ΑΕΛ : Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ομάρ, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς, Κ. Παπαγεωργίου (81′ Μιλτιάδης), Νικολιάς (53′ Γλυνός), Μαυριάς, Όγκμποε.
Δείτε πιο κάτω το βίντεο με τη συγκλονιστική εξέλιξη του αγώνα όπως μεταδόθηκε από το κρατικό κανάλι.