Με τα… μισά παιδιά θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση φέτος τη λειτουργία του, ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα.

O βρεφονηπιακός σταθμός θα υποδεχθεί 47 παιδιά, αντί για 88, που είχαν υποβάλει αρχικά αιτήσεις και είχαν εγκριθεί.

Ο Δήμος Καρδίτσας μπορεί να διαθέσει μόλις τέσσερις εργαζόμενους για να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του σταθμού . Γίνεται αντιληπτό πως με το προσωπικό αυτό δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες και συνάμα, να… απορροφηθούν όλα τα παιδιά.
Να θυμίσουμε ότι η διάθεση προσωπικού από το Δήμο Καρδίτσας αποτελεί μια λύση ανάγκης, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη με τον ΟΑΕΔ, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που καταγράφεται και φέτος στην έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού.
Σε πρώτη φάση, η επιλογή των 47 παιδιών στο σταθμό της Καρδίτσας θα γίνει όπως προβλέπει ο νόμος, με το κριτήριο της μοριοδότησης

Όσα δεν επιλέγουν, θα περιμένουν την έλευση του νέου προσωπικού που θα προκύψει από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε κάποιον άλλο σταθμό, κάτι που μοιάζει ανέφικτο στην παρούσα χρονική στιγμή.

Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη και η κατάσταση με τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό παραμένει περίπλοκη, με δεκάδες γονείς να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Οι γονείς των παιδιών ζητούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες προόσληψης προσωπικού, ώστε ο βρεφονηπιακός σταθμός να στελεχωθεί επαρκώς και να λειτουργήσει φιλοξενώντας το σύνολο των παιδιών.