Mε… φόντο την πανδημία και υπό αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Όπως είναι γνωστό ούτε αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση ενώ ο λιτός εορτασμός περιορίζεται στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Διακοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Το πρόγραμμα

Οπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

Πέμπτη 25 Μαρτίου Ώρα 11:30 π.μ.

Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από τις 11:15 π.μ έως ώρα 11:25 π.μ. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Καζάνα Αθηνά, εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Ώρα 12:00 π.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης , τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, τον Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή των Π.Υ ν. Καρδίτσας και λοιπούς φορείς. Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

2. η κα Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.