Μια μητέρα από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ ξεκίνησε να πάει τα παιδιά της στο σχολείο. Καθ’ οδόν μιλούσε με τη φίλη της, που καθόταν δίπλα και κάπνιζε μαριχουάνα. Είχε ξεχάσει ένα όπλο κάτω από το κάθισμα. Το βρήκε ο 4χρονος γιος της και η συνέπεια ήταν τραγική.

Μια μητέρα από τη Λουιζιάνα, έβαλε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της, τα τρία -μικρά- παιδιά της, στη θέση του συνοδηγού μια φίλη της και κίνησε για το σχολείο.

Ενόσω ήταν καθ’ οδόν κάπνιζε μαριχουάνα -μαζί με τη φίλη της- και δεν έδινε την παραμικρή σημασία στα παιδιά. Το ένα, ο 4χρονος Τζάριον βρήκε ένα όπλο, κάτω από το κάθισμα, άρχισε να το περιεργάζεται και ενώ πάτησε τη σκανδάλη, με μια σφαίρα να καρφώνεται στο μέτωπο του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη, με τους εισαγγελείς να περιμένουν να λάβουν την υπόθεση από τον σερίφη της περιοχής Τζέφερσον Πάρις, για να ασκήσουν διώξεις. Ο σερίφης, Τζόζεφ Λοπίντο δήλωσε πως “δεν νομίζω ότι ήταν σκόπιμο να γίνει κάποια σύλληψη στην παρούσα φάση, καθώς η μητέρα θρηνούσε την απώλεια του παιδιού της και τίποτα δεν έγινε σκόπιμα”.

Η μητέρα δήλωσε πως είχε τοποθετήσει το όπλο κάτω από το κάθισμα το προηγούμενο βράδυ, ενώ καθάριζε το αυτοκίνητο και μετά ξέχασε να το πάρει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Everytown for Gun Safety, ομάδα που υπερασπίζεται τον έλεγχο της οπλοκατοχής, από το 2015 έχουν καταγραφεί 2.440 τέτοιοι πυροβολισμοί που έχουν στοιχίσει 915 ζωές. Επισημάνθηκε πως στην Αμερική φέτος, κάθε εβδομάδα προκύπτουν πυροβολισμοί μικρών παιδιών. Όπως αναφέρει η Washington Post, σε μια από αυτές τις υποθέσεις ένα μικρό παιδί βρήκε ένα ανασφάλιστο -γεμάτο- όπλο, σε σακίδιο πλάτης στις 11 του Αυγούστου του 2021. Με αυτό πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του, ενώ εκείνη ήταν σε σύσκεψη για τη δουλειά της στο Zoom. Ο 22χρονος πατέρας του παιδιού κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αποτυχία ασφαλούς αποθήκευσης πυροβόλου όπλου.

Πηγή : news247