ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ
Από τις σπάνιες περιπτώσεις μία γυναίκα να βρίσκεται στα ηνία μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, σε ένα ανδροκρατούμενο διοικητικώς περιβάλλον. Η Φωτεινή Σακελλαροπούλου δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία να παραχωρήσει στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη,στην οποία αναφέρθηκε στην ενασχόλησή της με την ομάδα, το πλάνο,τις δυσκολιες, τους προβληματισμούς, την κατάσταση με την πανδημία…

Καταρχήν για την ενασχόληση με τη Νίκη:

«Ο μικρός μου ο γιος έπαιζε χρόνια στις ακαδημίες της Νίκης και τον παρακολουθούσα πάντα στους αγώνες. Αγάπησα το άθλημα και όταν δημιουργήθηκε διοικητικό κενό στην Νίκη χωρίς δεύτερη σκέψη συμμετείχα στο νέο ΔΣ».

Για το πως αισθάνεται μια γυναίκα σε ένα άνδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτό του ποδοσφαίρου… να είναι μάλιστα και πρόεδρος…

«Ποτέ δεν αισθάνθηκα άσχημα αυτά τα δύο χρόνια. Η συνεργασία μου με την ΕΠΣΚ ήταν άψογη και οι σχέσεις μου με τους τοπικούς ποδοσφαιρικους παράγοντες εξαιρετικές. Αν πρέπει να έχει μια γυναίκα θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου, η απάντηση είναι αυτονόητη».

Για το ότι ολόκληρη η διοίκηση της ομάδας απαρτίζεται από γυναίκες, κάτι ίσως μοναδικό…

«Η διοίκηση της Νίκης αποτελείται μέχρι και σήμερα μόνο από γυναίκες. Και νομίζω ότι είναι η μοναδική γυναικεία διοίκηση στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδος».
Η ενασχόληση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο απαιτεί, περισσότερο, χρόνο. Υπάρχει αυτός σε μία γυναίκα;

«Χρειάζεται περισσότερη οργάνωση, αμοιβαία εμπιστοσύνη στα μέλη της διοίκησης, καταμερισμός ευθυνών. Η αγάπη για το άθλημα και για το σκοπό που το κάνει,αξίζει για να διαθέσεις το χρόνο σου».

Για το πλάνο και οι στόχοι της Νίκης μέσα σε έναν εγγύς χρονικό ορίζοντα

«Το πλάνο της Νίκης είναι να μεγαλώνει κάθε χρόνο με υγιή και σταθερά βήματα. Να κυριαρχεί το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, να προωθούνται τα νέα παιδιά από τις ακαδημίες και μαζί με τους έμπειρους παίκτες που έχει η ομάδα, να οδηγήσουν την Νίκη εκεί που πραγματικά ανήκει στο τοπικό ποδόσφαιρο, στην πρώτη κατηγορία».

Για τη συνεργασία με τον Προπονητή Κώστα Σιακάρα και τη δουλειά που γίνεται από το τιμ:

«Η συνεργασία μου με τον κύριο Σιακάρα είναι άψογη, βαδίζουμε και οι δύο πάνω στο ίδιο πλάνο το οποίο ακολουθούμε πίστα τα τελευταία χρόνια και με αυτό θα πορευτούμε και στο μέλλον. Οι συνεργάτες του κυρίου Σιακάρα, ο κύριος Γόρδιος και ο κύριος Μαργαρίτης είναι θιασώτες του ρητού ότι οι ομάδες γίνονται με πολύ δουλειά και δεν αγοράζονται, οπότε η χημεία είναι τέλεια».

Για το αν η Νίκη που κουβαλά μια μεγάλη ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο, μπορεί να γίνει και πάλι μια δύναμη του τοπικού ποδοσφαίρου
«Ολη μας η δουλειά και η φιλοδοξία μας αυτή είναι. Αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε μια υγιή ομάδα που θα σταθεί για πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία».

Για τις δυσκολίες να ηγείσαι μιας Ερασιτεχνικής ομάδας, σε οικονομικό και επίπεδο λειτουργίας:

«Οταν η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια δεν υπάρχουν δυσκολίες τουλάχιστον στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε είναι βιώσιμο να χρηματοδοτείται μια ομάδα από ένα παράγοντα, γιατί το τέλος είναι πάντα προδιεγραμμένο».

Για την κατάσταση με την πανδημία…

«Η πανδημία είναι καταστροφή για τον ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχει χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Τα νέα παιδιά μένουν στάσιμα και δεν εξελίσσονται, τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδια έχουν κουραστεί με αυτή την κατάσταση. Πολλά παιδιά που τώρα δοκιμάζουν το άθλημα τους αρέσει, με τον εγκλεισμό και τα smartphone πιθανόν όμως να μην ξαναγυρίσουν στους αθλητικούς χώρους. Με την υπογεννητικότητα που υπάρχει είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συρρικνωθεί μελλοντικά το ερασιτεχνικό ποδοσφαιρο»

Και τέλος… μία ευχή:

«Ας ελπίσουμε να είμαστε όλοι υγιείς και με δουλειά και όρεξη να επανέλθουμε πάλι στη κανονικότατα».