ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Σε μία ωραία μπασκετική παρέα βρεθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες και το απολαύσαμε ιδιαιτέρως παρότι… “ποδοσφαιρικοί”! Οχι σε ώρες ρεπορτάζ και αγωνιστικής δράσης, αλλά χαλάρωσης. Εκεί όπου ανοίγει το… ντουλαπάκι με τις αναμνήσεις και βγαίνουν ιστορίες!!!

Ποια παρέα; Μα την καλύτερη του είδους! Αυτή που πήρε το μπάσκετ της περιοχής από τα αζήτητα και το έφθασε στα ύψη, ανοίγοντας τον ορίζοντα για μεγαλύτερα όνειρα! Μιλάμε φυσικά για τους ανθρώπους του ΑΣ Καρδίτσας!

Παρών ο Χρήστος Δεληγιάννης, παιδιά της διοίκησης και ο καινούργιος κόουτς Δημήτρης Λιόγας που μας ταξίδεψε με τις διηγήσεις του σε άγνωστες πτυχές της μπασκετικής ιστορίας!

Από τις ημέρες του αείμνηστου, πλέον, Ντούσαν Ιβκοβιτς, του Γιάννη Ιωαννίδη, του Ντέιβιντ Στεργάκου και άλλων μύθων του αθλήματος στη χώρα μας, από τους οποίους ο προπονητής του ΑΣΚ έχει πλούσιες παραστάσεις καθώς στη μεγάλη θητεία του στο χώρο τους έζησε και με κάποιους εξ αυτών, συνεργάστηκε κιόλας!

Καθόλου τυχαία προσωπικότητα ο Δημήτρης Λιόγας και η έλευσή του στην Καρδίτσα μαζί με παίκτες πρώτης γραμμής, φανερώνει και την πρόθεση της διοίκησης του ΑΣΚ ν’ ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη και ν’ αναζητήσει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις!

Ο ίδιος φαίνεται να απολαμβάνει την παρουσία του στην Καρδίτσα, ενώ το κλίμα στην ομάδα, είναι το γνωστό που υπάρχει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε εδώ κι οκτώ χρόνια αυτή η τρομερή προσπάθεια!

Ειναι το στοιχείο που κρατάμε και που πιστεύουμε ότι δίνει όλες τις απαντήσεις για την πετυχημένη διαδρομή, ενώ αποτελεί και παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο λειτουργίας ενός αθλητικού συλλόγου!

Τα στεγανά αυτής της διοίκησης δεν έσπασαν ποτέ, παρότι μιλάμε για μια ζωντανή διεργασία όπως είναι ο αθλητισμός που τα συναισθήματα εναλλάσονται με μεγάλη ταχύτητα, που το απρόβλεπτο είναι μέσα στο πρόγραμμα, που ένα “στραβό” αποτέλεσμα μπορεί ν’ αλλάξει την ατμόσφαιρα ανα πάσα στιγμή!

Προσωπικά τους χαίρομαι που καταρχήν όσοι αποτελούν τον διοικητικό πυρήνα είναι πάνω απ’ όλα καλοί φίλοι, που έχουν αντιμετωπίσει από κοινού όλες τις καταστάσεις και τα ωραία και τις αναποδιές, που κράτησαν σ’ ένα εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, χωρίς να “σπασουν”, κάτι που δύσκολα το βλέπει κανείς όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, αλλά σε κάθε συλλογική προσπάθεια.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αυτό είναι και το μυστικό της “μπασκετικής παλιγγενεσίας” που πέτυχε για την Καρδίτσα ο ΑΣΚ. Μαζί βεβαίως με τις γνώσεις για το αντικείμενο, τη διάθεση, την καλώς εννοούμενη “τρέλα”, αλλά βεβαίως και μπόλικα χρήματα που δεν περισσεύουν!

Αν αυτή η σχέση διατηρηθεί και ο κόσμος εξακολουθήσει να στηρίζει, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα ζήσουμε κι άλλα ακόμη πιο σπουδαία απ’ αυτή την παρέα.