Σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, υποδεχόμενος εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του νομού. Ο κ. Νούσιος συζήτησε μαζί τους τα θέματα που έθεσαν τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας θα σταθεί αρωγός αλλά και συνεργάτης τους. Αναλυτικά:

Με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν  τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Περικλή Κορκώτσιο, στην οποία παρευρέθηκαν η Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΣΚκα Ρούλα Νιάκα, ο Β’ Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Γαϊτανίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αριστοτέλης Αντωνίου και το Μέλος κ. Δημήτριος Καραμαγκιόλας.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Π.Ε. Καρδίτσας με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, για την βέλτιστη αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στη  βιωσιμότητα και στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, τέθηκε το θέμα των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, η δυνατότητα διοργάνωσης «Λευκής Νύχτας» που θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και μία σειρά από καινοτόμες εκδηλώσεις με απώτερο σκοπό την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Με το Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας

Το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχηςυποδέχτηκε το επιτελείο που απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ανυφαντή,τον Γεν. Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Πιπέρη, τον Ταμία κ. Δημήτριο Τζέλλη, τα μέλη κα Όλγα Χρήστου, κ. Ιωάννη Κουκουλέτσο, κ. Θωμά Κουκουζέλη, κ. Βάιο Ντόκα και δήλωσε ότι, μετά από 12 έτη μαχόμενης δικηγορίας, φιλοδοξεί να συμβάλει υπό τη νέα θεσμική του ιδιότητα στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της Δικαιοσύνης, ιδίως δε εκείνων που ταλανίζουν επί μακρόν το δικηγορικό σώμα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας του δικαστικού μεγάρου. Από την πλευρά του, ο κ. Νούσιος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη μεγάλη του ικανοποίηση και την τιμή για το Σώμα και την περιοχή μας που ο συντοπίτης κ. Κώστας Τσιάρας ως Υπουργός Δικαιοσύνης έχει εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την περάτωση του έργου. Πρόσθεσε δε, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις ανάλογες πιστώσεις μπορεί να φέρει εις πέρας την κατασκευή το συντομότερο.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας για τη διοργάνωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων την άνοιξη του 2020, η οποία θα είναι η πρώτη ολομέλεια που θα γίνει στην Καρδίτσα.

Με την Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων

Την επιδίωξη να υποστηρίξει ουσιαστικά όλους τους συλλόγους της Καρδίτσας που τόσα χρόνια αποτελούν το βασικό πυλώνα ανάπτυξης του πολιτισμού και μεταφέρουν την ιστορία και τον πολιτισμό στη νέα γενιά, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος στον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ.Μανώλης Στεργιόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας σημείωσε τον πολύπλευρο ρόλο της Ένωσης στα πολιτιστικά δρώμενα και την ενεργή της παρουσία σε εκδηλώσεις που αποτελούν σημείο αναφοράς σε όλη την επικράτεια, όπως το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» οι οποίες ενισχύουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και απαιτούν πολλούς μήνες προετοιμασίας.

Εκ μέρους της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο κ. Στεργιόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Νούσιο για την υποστήριξη και τη διάθεσή του να συνδράμει ηθικά και υλικά στην οργάνωση εκδηλώσεων, προκειμένου ο πήχης των στόχων να ανεβεί ακόμη πιο ψηλά.