ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η Αναγέννηση έχασε οριστικά την επαφή με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της super league 2. Ακόμη και να κέρδιζε, όμως, τον Απόλλωνα, πάλι θα ήταν από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να προσεγγίσει την πρώτη θέση στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Κι αυτό όχι γιατί δεν είχε τις δυνατότητες, αλλά γιατί όπως έχουν διαπιστώσει και οι… “πέτρες” στο φετινό πρωτάθλημα – παρωδία, υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση! Η Βέροια από το καλοκαίρι συνεχίζει τα φιλικά προετοιμασίας! Το τελευταίο ήταν το χθεσινό στη Νεάπολη του Βόλου!

Ακόμη και μ’ αυτές τις συνθήκες βέβαια η Αναγέννηση θα μπορούσε αν δεν είχε χάσει αυτές τις απίστευτες ευκαιρίες στα ματς με τον Θεσπρωτό, τον ΠΟΤ Ηρακλή και τον Απολλωνα, να τους αφήσει… άυπνους μέχρι και την τελευταία αγωνιστική! Αλλωστε το “ξεπουπούλιασμα” που τους έκανε στον μεταξύ τους αγώνα στο Στάδιο, έδειξε πολλά…

Είναι ενδεικτικό ότι στα σοβαρά ματς με τους κύριους διεκδικητές του τίτλου που έπαιξε φέτος η Βέροια (δηλαδή στα λεγόμενα ντέρμπι), δεν κέρδισε ούτε ένα! Δύο ισοπαλίες με τη Λάρισα και ένα στραπάτσο με την Αναγέννηση από την οποία έχασε και στο Κύπελλο μέσα στην έδρα της!

Ούτε τη Νίκη Βόλου κατόρθωσε να κερδίσει εκτός έδρας και για ν’ αποφύγει την ήττα εφευρέθηκε ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις για να πάρει την ισοπαλία (2-2)! Παρόλα αυτά εμείς προβλέψαμε εδώ και πολύ καιρό (το αναφέραμε στην εκπομπή “Στη Σέντρα”) ότι με τον “αέρα” που φυσάει φέτος στα κέντρα αποφάσεων, ο,τι κι αν γινόταν, η Βέροια θα έπαιρνε στο τέλος την πρώτη θέση!

Αξιολογώντας τη μέχρι τώρα διαδρομή της Αναγέννησης στη σεζόν, μόνο τον θαυμασμό μας μπορούμε να εκφράσουμε για την πορεία της ομάδας!
Είναι η καλύτερη όλων των εποχών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από πλευράς επιδόσεων και έγραψε ιστορία και στο Κύπελλο Ελλάδος όπου για πρώτη φορά από καταβολής έφθασε στα προημιτελικά.

Οχι δάκρυα και στεναχώρια, λοιπόν, γι’ αυτή την ομάδα που πέραν όλων των άλλων μας προσέφερε υπέροχα απογεύματα με χορταστική μπάλα (ιδιαίτερα στα ματς που έδωσε στο Στάδιο) ιστορικές και εμφατικές νίκες και το σπουδαιότερο, καλλιέργησε προσδοκίες στον πικραμένο κόσμο της πόλης. Πάνω σε όλα αυτά μπορεί να “χτίσει” την επόμενη ημέρα της που μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη.

Το Σάββατο το απόγευμα στο Θεσσαλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ οφείλουμε να γεμίσουμε το Στάδιο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα ζήσαμε και όσα μας περιμένουν