Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στον χώρο του Παυσιλύπου, οι εργασίες της Ιδρυτικής Συνέλευσης του Παραρτήματος Καρδίτσας.

Έγινε αναφορά στην φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου. Συζητήθηκαν στόχοι, προβληματισμοί και αιτήματα από τα εγγεγραμμένα μέλη που προσήλθαν και εκλέχτηκε προσωρινή τριμελής διοικητική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Πέτσα Ρίτσα, Σακελλαροπούλου Χαρά και Φαλιάγκα Άρης. Βασικά αιτήματα του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου:

α) Να ανοίξουν οι χώροι πολιτισμού, ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με όλα τα πρωτόκολλα.

β) Ασπίδα προστασίας από φυσικές καταστροφές (συγκεκριμένα, πλημμύρες και σεισμοί έχουν πλήξει την περιοχή μας), ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ξανά, να ζήσουμε αξιοπρεπώς, να σπουδάσουμε.

γ) Να στηριχτούν όλοι οι συνάδελφοι που εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν λάβει κανένα εισόδημα. Με φτηνές δικαιολογίες, των κυβερνώντων, απορρίπτεται μεγάλος αριθμός συναδέλφων από τα επιδόματα.

δ) Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στην δημόσια και ιδιωτική Υγεία, μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους χώρους εργασίας για την προστασία των συνανθρώπων μας.

ε) Να υπογραφούν παντού συλλογικές συμβάσεις, ξεκινώντας από τα εποπτευόμενα ιδρύματα και φορείς του κράτους. Πιο βαριές ποινές σε περιπτώσεις κακοποιήσεων.

στ) Μέτρα για την λειτουργία καλλιτεχνικών σχολών, ώστε οι τελειόφοιτοι να μπορέσουν να εξεταστούν κανονικά και όσοι ξεκίνησαν φέτος να γνωρίσουν τις σχολές τους, εκτός zoom.

ζ) ΟΧΙ στην λογοκρισία της τέχνης. ΝΑΙ στον σεβασμό των σωματείων εργαζομένων.