ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Όπως γράφαμε χθες με αφορμή το καινούργιο στρώμα για το ύψος στο Δημοτικό Στάδιο και κάποια περιπαιχτικά αστειάκια που διαβάσαμε στα σόσιαλ μίντια απ’ αυτούς που τόσα χρόνια επί των θητειών τους το γήπεδο είχε μετατραπεί σε… υδροβιότοπος, δικαίωμα διά να ομιλούν και να κριτικάρουν την εξουσία, έχουν οσοι έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους πως την ελέγχουν ή που όταν την απέκτησαν, δεν έκαναν τα ίδια και χειρότερα μ’ αυτούς που κρατακρίνουν!

Βέβαια επειδή ζούμε στη χώρα όπου ευδοκιμεί η… φαιδρά πορτοκαλέα μπορούμε να δούμε και ν’ ακούσουμε τα πάντα χωρίς να νιώσουμε την παραμικρή έκπληξη. Παραδείγματα; Απειρα!

Μπορεί ν’ ακούσεις την προηγούμενη κυβέρνηση να κατηγορεί τη νυν ότι επανέφερε τα μνημόνια που η ίδια… έσκισε με ένα νόμο και ένα άρθρο στη βουλή!!!

Μπορεί ν’ ακούσεις τον Χρυσοχοϊδη του 2021 που υπερασπίζεται την αστυνομική καταστολή, να περνάει από γενεές δεκατέσσερις τον… Χρυσοχοϊδη του 2012 που ήταν κατά της αστυνομικής καταστολής!!!

Σε τοπικό επίπεδο μπορεί ν’ ακούσεις τους προηγούμενους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν σκληρή κριτική στους νυν κυβερνητικούς βουλευτές για την κατάντια στο νοσοκομείο και τη βλάβη στο μηχάνημα παροχής οξυγόνου που οι ίδιοι όταν ήταν στα πράγματα… ξέχασαν ν’ αντικαταστήσουν!!!

Μπορεί ν ακούσεις τον προηγούμενο (και τον παραπροηγούμενο και τον προπαραπροηγούμενο!) Δήμαρχο να κάνει κριτική για την κατάντια του Σταδίου για την οποία συνέβαλε τα μέγιστα! Μαζί και τους “αγαπητικούς” που πριν έκαναν το “παπί” και σφύριζαν κλέφτικα για το γηπεδικό της Αναγέννησης, όταν κάποιοι άλλοι έτρωγαν εξώδικα, ενώ τώρα δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και να ζητάνε την άμεση ανέγερσή του!

Μπορεί να βλέπεις να εναντιώνονται στη βιομηχανοποίηση και ισοπέδωση των Αγράφων και οι… πατριώτες που υπέγραφαν με νύχια και με πόδια λες κι ήταν χωράφι τους, την παραχώρηση δημόσιας δασικής γης σε ιδιώτες με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων που δηλητηρίαζαν με χημικά τους Καρδιτσιώτες έξω από το δημαρχείο!!!

Mπορεί να τους βλέπεις να προτρέπουν τους πολιτικούς να μην κάνουν μηνύσεις και να δέχονται την κριτική, αλλά οι ίδιοι να έχουν στο δικαστήριο όσους αντιδρούσαν στην παραχώρηση δημόσιας γης που υπέγραφαν με κλειστές τις πόρτες!!!

Μπορεί (το κορυφαίο) να βλέπεις όσους άφησαν δεκαετίες ολόκληρες την Καρδίτσα ολόγυμνη από αντιπλημμυρικά έργα ενώ είχαν θέσεις ευθύνης και στη βουλή και στην τοπική αυτοδιοίκηση να σκίζουν τα ρούχα τους και να ζητάνε ευθύνες από τους νυν και τους νυν να καταδικάζουν σε… ισόβια δεσμά τον “Ιανό”!!!

Μπορεί να δεις κάποιους να παραγοντίζουν στον πολιτικό και αθλητικό στίβο και να μιλάνε για ηθική ενώ έχουν αποζημιωθεί ως πλημμυροπαθείς του… 3ου ορόφου! Μόνο ο… σεισμός τους ξέφυγε γιατί έσκασε λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα!!!

«Μπορεί ακόμη μπορεί, να έχει πια τρελαθεί και τότε ποιος θα ρωτήσει να μάθει ποτέ το γιατί….” που τραγουδούσε και ο μέγας Βασίλης Τσιτσάνης!

Καλό Σαββατοκύριακο…