ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Aπόψε το βράδυ θα κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν! Θα γυρίσουμε στον Ιούλιο του 1969. Τότε που ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στους δύο “αιωνίους” του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, κρίθηκε με το στρίψιμο της… δεκάρας! Δια της κληρώσεως δηλαδή!
Εκείνη την αγωνιστική σεζόν κρίθηκε στο νόμισμα και η πρόκριση από την τοπική στην πανελλήνια φάση της διοργάνωσης ανάμεσα στους δύο “αιώνιους” της Καρδίτσας, την Αναγέννηση και τον ΑΟΚ. Τα θυμηθήκαμε σε ρετρό αφιερωματάκι που κάναμε προσφάτως στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ”…

Απόψε στα γραφεία της ΕΠΣ Καρδίτσας θα γυρίσουμε σ’ αυτές τις εποχές! Ο Κυπελλούχος για τη σεζόν 2019-20, θα αναδειχθεί μέσω της κλήρωσης! Πως γίνεται στο τζόκερ, στο λόττο και στο λαχείο; Ε, κάπως έτσι θα μάθουμε ποια ομάδα από την Αναγέννηση ή τον Ατρόμητο Παλαμά θα κατακτήσει το τρόπαιο!
Η στήλη έχει πρόταση την οποία καταθέτει σήμερα δημοσίως προς τους αρμοδίους. Πρόταση η οποία, πιστεύουμε, θα συμβάλλει στο να καταγραφεί το γεγονός ως μοναδικό και να πάρει την περίοπτη θέση που αξίζει στην ιστορία. Αντί για τα γραφεία η όλη διαδικασία να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας!

Να ανάψουν οι προβολείς, να παραταχθούν κανονικά με τις εμφανίσεις τους οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο (στο σημείο όπου την ανατασκευή και την αποκατάσταση έχουν φυτρώσει κληματαριές!), να συγκεντρωθεί ο κόσμος στην εξέδρα, να φορέσουν τα κοστούμια τους οι παράγοντες της ΕΠΣΚ και να προσκληθούν και οι φορείς του Νομού! Ο υπουργός, οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου (δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να κληθούν η χορωδία του Νίκου Ευθυμιάδη και κάποια παραδοσιακά συγκροτήματα), να πραγματοποιηθεί η είσοδος ομάδων και επισήμων και στη συνέχεια να απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ καλοσωρίζοντας τον κόσμο στο Στάδιο..

Αν μάλιστα οι αρμόδιοι κατόρθωναν να διασφαλίσουν κι έναν – γραπτό έστω – χαιρετισμό του Σωτήρη Τσιόδρα για την μεγάλη συνεισφορά στην καταπολέμηση μετάδοσης του κορωνοϊού όλων όσοι αποφάσισαν να διακόψουν τις ερασιτεχνικές διοργανώσεις, θα ήταν ο,τι καλύτερο!

Εν συνεχεία υπό τους ήχους των κρουστών του Σάκη Κουρόγλου (ένα παρατεταμένο “τρρρρρρρρ” δηλαδή) να κληθεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (η παρουσία του οποίου θα εγγυάται το αδιάβλητο της διαδικασίας), για να παραλάβει το νόσμισμα και να καλέσει κοντά του τους αρχηγούς των ομάδων να διαλέξουν “κορώνα ή γράμματα”!

Με το που θα γίνει γνωστό το όνομα της ομάδας που θ’ αναδειχθεί Κυπελλούχος, να λάβει χώρα το τελετουργικό της απονομής! Μόλις ο αρχηγός του Ατρομήτου ή της Αναγέννησης σηκώσει το βαρύτιμο έπαθλο στον ουρανό να γίνει η νύχτα μέρα από τα ξακουστά, σε όλο το ντουνιά, βεγγαλικά της Καρδίτσας! Κι αμέσως μετά όλοι μαζί, να πιαστούμε χέρι – χέρι και να σύρουμε το χορό!
Νομίζω ότι την αξίζουμε μια τέτοια βραδιά…!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Να το κάνουμε κι ένα live το αποψινό;

TO ΡΗΤΟ: «Απ’ το γελοίο στο μεγαλείο είναι ένα βήμα» – Ναπολέων Βοναπάρτης, Γάλλος ηγέτης

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Χαβαλές
Οπως βλέπετε το ρίξαμε στο χαβαλέ!! Τι να κάνουμε δηλαδή άλλο; Να προσεγγίσουμε σοβαρά την αποψινή διαδικασία στέψης του Κυπελλούχου της ΕΠΣΚ; Να αποδεχθούμε πως για λόγους… δημόσιας υγείας δεν θα μπορούσε να γίνει ένα ματς ερασιτεχνικής διοργάνωσης τη στιγμή που έχουν επανεκκινήσει τα πάντα;
“Δελφινάριο”
Σοβαροί θα είμαστε με τα σοβαρά. Εδώ δεν μιλάμε για κάτι σοβαρό, αλλά για κανονικό “Δελφινάριο” και για κακόγουστη κωμωδία του Σεφερλή! Οπότε προσεγγίζουμε αναλόγως…
Στο μουσείο!
Κατα τη γνώμη μου την διαδικασία θα έπρεπε να τη σνομπάρουν οι δύο ομάδες που έφθασαν στον τελικό. Να τους πουν ολους όσοι πήραν αυτή την απόφαση,“καντε την κλήρωση μόνοι σας και πάρτε το Κύπελλο να το βάλετε στο… μουσείο να το θυμάστε”! Όσοι σέβονται τον εαυτό τους και την προσπάθεια που έκαναν, δεν είναι δυνατόν ν’ αποδεχθούν ως φυσιολογικό αυτό το καραγκιοζιλικι, πολύ δε περισσότερο να συμμετέχουν κιόλας!

Το παρακάτω βιντεάκι αφιερωμένο σε όλους μας…