ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Την περασμένη Κυριακή “Στη Σέντρα” και στην ενότητα ρετρό, δείξαμε ένα επικό ματς από το 2006 ανάμεσα στην Αναγέννηση και τα Τρίκαλα που κρίθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Κουρτσιώτη!

Με τη νίκη αυτή η ομάδα της πόλης μας διασφάλισε την παραμονή στο τότε πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής! Στις δύο εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 5.000 Καρδιτσιώτες σε μια πραγματικά καταπληκτική ατμόσφαιρα!

Ναι, όσο κι αν φαίνεται σήμερα αδιανόητο, συγκεντρώθηκαν τόσοι άνθρωποι και πανηγύρισαν με την ψυχή τους για μια απλή παραμονή στην τρίτη κατηγορία! Νοσταλγήσαμε, το δίχως άλλο, τις στιγμές και τη μεγάλη αυτή γιορτή που είχε στηθεί στο δικό μας γήπεδο!

Τότε βεβαίως μας φαινόταν φυσιολογικό. Οσοι άλλωστε έζησαν την “τρελή πορεία” του ‘93 όπου η Αναγέννηση έκανε το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου όλων των εποχών, δεν εντυπωσιάζονταν και ιδιαίτερα μ’ αυτούς τους αριθμούς.

Σ’ αυτές τις εικόνες που είχε το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του εν λόγω αγώνα, έδινε χρώμα και τις καταστούσε ακόμη πιο ενδιαφέρουσες η αισθητική του γηπέδου. Η κάμερα στο φόντο έπιανε την απέναντι εξέδρα που ήταν γεμάτη με κόσμο!

Κι αυτό όμως φαινόταν κάτι το φυσιολογικό. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ένα γήπεδο χωρίς κόσμο στην εξέδρα! Μάλιστα δεν ήμασταν και ικανοποιημένοι – και δικαίως – αφού ενώ είχαν ολοκληρωθεί τα πολυθρύλητα προγράμματα “Αθήνα και Ελλάδα 2004″ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο γήπεδο της Καρδίτσας δεν είχαν ανάψει ούτε οι… προβολείς!

Δεν εδέησαν έστω να βάλουν πλαστικά καθίσματα στην ανατολική εξέδρα οι… “Κολκοτρώνηδες” που χόρευαν τσάμικο στην πλατεία όταν έγινε η ανάληψη και που μας χαρακτήριζαν “ανθέλληνες” επειδή γράφαμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πέρα από το πάρτι κουταλοφόρων και την οικονομική καταστροφή, θα δώσουν αέρα κοπανιστό από πλευράς έργων αθλητικής στο νομό!

Που να ξέραμε οι δυστυχείς τι μας περίμενε! Που να ξέραμε ότι θα έκλειναν και την εξέδρα του σταδίου!!! Αυτό το ματς που δείξαμε την Κυριακή ήταν και το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ με κατάμεστες τις δύο εξέδρες! Mετά από λίγο καιρό μπήκε λουκέτο! Την πρώτη εβδομάδα μετά το κλείσιμο, το 2006 οι “ΣΠΟΝΤΕΣ” έγραφαν: “Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά πιστεύω ότι θα κάνουμε καμια εικοσαετία να ξαναδούμε κόσμο απέναντι”!!!

Ε, να λοιπόν, που κοντεύουμε! Πέρασαν δεκαπέντε χρονάκια από τότε! Τι είναι άλλα πέντε; Να θυμίζουμε ότι μόνο η ομοσπονδία μπάντμιντον για την οποία κάναμε λόγο χθες, όπου τα παλικάρια κρατούσαν διπλά και τριπλά βιβλία, επιχορηγήκε όλο αυτό το διάστημα με περισσότερα χρήματα ελλήνων τσουρομαδημένων, απ’ όσο θα στοίχιζαν όχι μία εξέδρα, αλλά ένα ολόκληρο σύγχρονο γήπεδο στην επαρχία!!!

Όταν θα συμπληρώσουμε εικοσαετία, φωνάξτε μας να γιορτάσουμε την επέτειο με όλους τους επισήμους (νυν και προηγούμενους) παρόντες!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Τι έγινε στον κόσμο από τότε που έκλεισε η ανατολική εξέδρα; Μέχρι και διαστημόπλοιο έφθασε στον Αρη! Οπου να ναι εκείνος ο δισεκατομμυριούχος που μνημονεύει κι ο Τσιτσιπάς, ο “μίστερ τέσλα” θα κάνει και εκδρομές για να χτίσει αποικία!

Το Βόγιατζερ!
Το διαστημόπλοιο Bόγιατζερ που έφυγε από τη γη το 1977 για να εξερευνήσει τους πλανήτες εκτός του γαλαξιακού μας συστήματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου πλημμύρισε η Καρδίτσα, βρίσκονταν 18,6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα σε απόσταση από τον Ηλιο!!!

Η εξέδρα
Σε λίγο θα σβήσουν οι πυρηνικές γεννήτριες ισχύος και θα πάψει να λειτουργεί! Το σκάφος μετέφερε έναν δίσκο από χρυσάφι, ένα χαιρετισμό προς τυχόν νοήμονα όντα που ίσως το συναντήσουν καθώς και 115 εικόνες από τον πλανήτη γη!!! Πιθανότατα μέσα σ’ αυτές τις 115 εικόνες να είναι και η κλειστή ανατολική εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου. Πριν ακόμη τη βάψει κιτρινόμαυρη ο Κρανής το 2018!!!

Φτιάχναμε τα… αντιπλημμυρικά

Ξεχάσαμε όμως! Όλο αυτό το διάστημα που δεν μπορούσε να προχωρήσει το… φαραωνικό έργο για την επαναλειτουργία ή και η ανακατασκευή της ανατολικής εξέδρας του Δημοτικού Σταδίου, οι ιθύνοντες (διαχρονικά, διαπαραταξιακά και διακομματικά) φρόντιζαν και για άλλα κεφαλαιώδους ζητήματα που αφορούσαν στις γενικότερες υποδομές του Νομού και ιδιαίτερα της πόλεως. Συγκεκριμένα βρίσκονταν σε εξέλιξη τα… μεγάλα και μόνιμα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν ξεκινήσει με το “πακέτο Λαλιώτη” όταν είχαν ανέβει στις στέγες οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης μαζί με τα κατοικίδια τους λόγω της πλημμύρας το 1994. Αυτά που μας έσωσαν από τον πνιγμό στην καταστροφική πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου. Φαντάζεστε να μην είχαν προχωρήσει αυτά τα αντιπλημμυρικά; Ας μην τα θέλουμε κιόλα δικά μας και εξέδρα και αντιπλημμυρικά!