Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Καρδίτσας για την αστυνομοκρατία, τις προσαγωγές και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε ανθρώπους που συμμετέχουν κινητοποιήσεις στην περιοχή μας.

Αναλυτικά τονίζουν:

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. ν. Καρδίτσας: “Όχι στην αστυνομική τρομοκρατία – Άρση κάθε προστίμου για τις κινητοποιήσεις”

Ημέρες της πιο θλιβερής εποχής του τόπου έχουμε τον τελευταίο πολύ καιρό στην πόλη μας.
Εξελίσσεται μια στοχευμένη και μεθοδική προσπάθεια, να φιμώσουν όσες φωνές γράφουν την τοπική ιστορία του αγώνα ενάντια στην αντιλαικη πολιτική του συστήματος, έχουμε τον τελευταίο καιρό. Από τις κινητοποιήσεις για τις ανεμογεννήτριες μπροστά στο Δημαρχείο Καρδίτσας, τις μέρες των κινητοποιήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την απεργία στις 26/11, για τις 6 Δεκέμβρη, από τις καταγγελίες κοινωνικών φορέων και αγωνιστών τις τελευταίες ημέρες για στόχευση και τρομοκρατία αγωνιστών, αντιμετωπίζουμε μια έξαρση της αστυνομικής καταστολής, του μπαράζ των διώξεων και των προστίμων, στην Καρδίτσα σε βάρος όσων συμμετέχουν ή η αστυνομία πιθανολογεί ότι θα συμμετάσχουν σε αγωνιστικές δράσεις. Τελευταίο προχθεσινό στιγμιότυπο η απροκάλυπτη φωτογράφιση – βιντεοσκόπηση από την τοπική αστυνομία, όσων απεργών συμμετείχανε μαζί με εκπροσώπους φορέων στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών έξω από το νοσοκομείο Καρδίτσας.

Πρόσχημα από την μεριά της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, αφού την ίδια ώρα μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, δεν δείχνει σπουδή για τα μέτρα προστασίας στους μαζικούς χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, ενώ στη διάρκεια της καταστολής στοιβάζει όσους διαδήλωναν και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας

Η κυβερνητική επιδρομή εξελίσσεται με πρωθυπουργικές και υπουργικές εξαγγελίες, ΦΕΚ απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, επίκληση του Ποινικού Κώδικα, αποφάσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, και το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Η κρατική τρομοκρατία, οι απαγορεύσεις, η επιβολή των εξοντωτικών προστίμων παραβιάζουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοϊδη, στοχεύουν να διατηρηθούν και μετά την πανδημία.

Η εντεινόμενη αστυνομοκρατία, η αμφισβήτηση του δικαιώματος στην ελεύθερη κυκλοφορία στους ανοικτούς χώρους, που σύμφωνα με τις δηλώσεις τους δεν ευθύνεται για τη μετάδοση του ιού και η αστυνομική διαχείριση της πανδημίας εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό του συστήματος για επιβολή μέτρων επιτήρησης, ελέγχου, παρακολουθήσεων, περιστολής ελευθεριών. Είναι φανερό ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στην κυβερνητική πολιτική για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δημόσια υγεία και για την αντεργατική πολιτική της που εντείνει τη φτώχεια και την ανεργία, οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση, ώστε να καταστείλει «εν τη γενέσει» τους τις λαϊκές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη, σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, αλλά και για την προστασία στο καθένα και την καθεμιά που έρχεται αντιμέτωπος με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό.

Δηλώνουμε ότι όλα τα μέλη του σωματείου μας είναι γνωστά και θα συνεχίσουν, όπως πάντα έκαναν, τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερη ζωή, χωρίς να φοβούνται και θα το κάνουν χωρίς να κρύβονται. Εάν η τοπική αστυνομία μας ψάχνει ξέρει που μπορεί να βρει μέρα μεσημέρι.

Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα (με τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία αλλά και στην συνάθροιση) . Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες.
Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα .

Δηλώνουμε την αντίθεσή στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.
Το σωματείο μας θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας , όσο και στις τοπικές εισαγγελικές αρχές .

Όχι στην αστυνομική διαχείριση της πανδημίας!
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ!
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ