ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ένας μήνας και κάτι απομένει για να φύγει το 2020! Να φύγει και να πάει στον… αγύριστο! Αυτός δεν ήταν χρόνος, ήταν ο Ιντιάνα Τζόουνς στην “Τελευταία Σταυροφορία”! Μια συμφορά σκέτη! Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει! Κορωνοϊοί, σεισμοί, καταποντισμοί, πλημμύρες! Μέχρι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή! Κι έχουμε κάμποσες ημέρες ακόμη για την πρωτοχρονιά, οπότε, μην χαλαρώνετε καθόλου!

Για την Καρδίτσα βέβαια όλα τα παραπάνω εις το… τετράγωνο! Το εφιαλτικό βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου με την πλημμύρα του αιώνα, έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις σε όλα τα υπόλοιπα! Μιλάμε για τις… πληγές του Φαραώ!

Μέχρι και την Αναγέννηση είδαμε στο τοπικό για πρώτη φορά στα χρονικά! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν πρόλαβε να βγει κιόλας, αφού μόλις επιβλήθηκε το πρώτο “λουκέτο” βρισκόταν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Κι εκεί που κατάφερε μετά τις διοικητικές αλλαγές του καλοκαιριού να παίξει τελικά στη Γ’ Εθνική, εκεί που ετοιμάζονταν να ανέβει στην πρώτη θέση, ήλθε το δεύτερο “λουκέτο”! Αν έχεις τύχη διάβαινε, δηλαδή!

Προηγήθηκε ένας καταιγισμός αρνητικών καταστάσεων και εξακολουθούμε, ενώ βγαίνει και ο Νοέμβριος, να βρισκόμαστε μέσα σε ένα σκοτεινό τούνελ ψάχνοντας με απόγνωση δεξιά κι αριστερά για να δούμε μια φωτεινή χαραμάδα! Πίσσα σκοτάδι λέμε!!!

Από οικονομική δυσπραγία μαθημένοι ήμασταν βέβαια, αλλά το ότι θα φθάναμε στο σημείο να πνιγούμε μέσα στα σπίτια μας, να χάνουμε συνανθρώπους από έναν ιό και να βγαίνουμε με χαρτί κυκλοφορίας για να πάρουμε αέρα μέσω… μάσκας, ούτε στο χειρότερο εφιάλτη θα μπορούσαμε να το ζήσουμε!!!

Κανονική ταινία τρόμου! Από τις πιο αγωνιώδεις του είδους, στην οποία δεν είμαστε θεατές σε κάποια αναπαυτική καρέκλα κινηματογραφικής αίθουσας, αλλά πάνω στο πανί ως πρωταγωνιστές! Και μάλιστα με το μειονέκτημα να μην ορίζουμε την πλοκή και την εξέλιξη του σεναρίου.

Αυτά τα ορίζουν άλλοι! Όχι ότι ήμασταν και τίποτα ανεξάρτητοι και ξέγνοιαστοι από προβλήματα, αλλά ένα… τσίπουρο ρε αδερφέ με όποια παρέα γούσταρες, για να πάνε τα φαρμάκια κάτω μπορούσες να το πιεις! Κι αυτό, ακόμη, πλήρως έχει αφαιρεθεί!

Τι θα γίνει; Ποιος ξέρει! Η υπομονή είναι μια λέξη που μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει για αρκετό καιρό στις όποιες αναφορές μας. Το σίγουρο είναι πως το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, την παραμονή δηλαδή της Πρωτοχρονιάς, θα πέσει πολύ αναθεμάτισμα για το 2020!

Το γνωστό τραγουδάκι “Γέρε χρόνε φύγε τώρα” θα έχει αλλαγές! Στη θέση του “γέρε” θα μπεί άλλη λέξη!!!