Στους νομικούς συμβούλους του Δήμου Καρδίτσας έχει απευθυνθεί η Δημοτική Αρχή
για το ζήτημα των αιολικών πάρκων στα Άγραφα και της μίσθωσης δημοτικών δασικών
εκτάσεων στην ενδιαφερόμενη εταιρεία με σκοπό τη δημιουργία γραμμής μεταφοράς της
ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγουν οι ανεμογεννήτριες.
Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας πως το σώμα θα πρέπει να αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία και να τηρεί τη νομιμότητα.
Αφορμή στάθηκε η πρόταση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την έκδοση ψηφίσματος.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του συνδυασμού Βασίλης Κρανιάς, ζήτησε την έκδοση
ψηφίσματος στο οποίο μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάζει τη μεταφορά μηχανημάτων στα βουνά των Αγράφων συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, τη στιγμή που δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες και δεν έχει εγκριθεί από την επιτροπή του Δήμου η δημοπρασία των δημοτικών δασικών εκτάσεων.
Παράλληλα μέσω του ψηφίσματος να ζητηθεί η παρέμβαση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα. Απαντώντας ο Δήμαρχος Καρδίτσας σημείωσε ότι ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής είναι να αφουγκράζεται την τοπική
κοινωνία στα ζητήματα που την απασχολούν και να τηρεί τη νομιμότητα. Πρόσθεσε ότι δεν τιμάει το Δήμο να συνεδριάζουν τα δημοτικά όργανά του παρουσία ΜΑΤ, ενώ καταδίκασε τα έκτροπα τα οποία όπως είπε έγιναν από κάποιους που έσπασαν την πόρτα.
«Το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία και να τηρήσει
τη νομιμότητα. Η δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί στους νομικούς συμβούλους για να εξετάσει ποιες δυνατότητες έχει πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχουμε μεγάλες δυνατότητες ανατροπών όπως θα θέλαμε ενδεχομένως, με
ό,τι αυτό συνεπάγεται» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα δούμε ποιες δυνατότητες έχουμε από τους νομικούς μας συμβούλους και από εκεί και πέρα εδώ είμαστε να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για το ποιες δυνατότητες υπάρχουν και να βγάλουμε μια απόφαση που πιστεύω ότι θα είναι και η σωστή».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κρανιάς απάντησε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στα ψηφίσματα λαμβάνει πολιτική απόφαση, χωριστά από το σκέλος των τεχνικών ζητημάτων που αφορούν ένα θέμα.
«Στις δηλώσεις που κάνατε (το προηγούμενο διάστημα) οι Δήμαρχοι συμβουλευτήκατε νομικούς συμβούλους; Στα θέματα των ψηφισμάτων δεν μπαίνουν νομικά ζητήματα» τόνισε απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο.
«Η θέση μου είναι ίδια» απάντησε ο κ. Τσιάκος, προσθέτοντας: «αλλά ως δημοτική αρχή θα πρέπει να προστατέψω τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών έχοντας μια εμπεριστατωμένη άποψη από τους νομικούς συμβούλους».
Παράλληλα το σώμα,ύστερα από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος για την συμπαράσταση και στήριξη των αγροτών.