Σε νοσκομεία εκστρατείας μετατρέπονται αυτά της Θεσσαλίας λόγω των δεκάδων περιστατικών κορονοϊού που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά, ενώ η πίεση είναι πλέον αφόρητη, καθώς δεν υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ-covid, ενώ αρχίζει πλέον η επιλογή ασθενών, καθώς δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν όλοι εκτός Θεσσαλίας στην Αθήνα. Χθες είχαμε

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσκομειακών γιτρών του νοσοκομείου Βόλου Νίκο Χαυτούρα η κατάσταση των περιστατικών που νοηλεύονται είναι σε χειρότρη κατάσταση σε σχέση με εκείνη του περασμένου Νοέμβρη, αφού πολλοι  ασθενείς είναι ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση, ενώ υπάρχουν πλέον τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ-covid. Παράλληλα η έλλιεψη γιατρών και ειδικά παθολόγων έχει ως αποτέλεσαμ σε εφημερία να υπάρχει ένας παθολόγος για 80 και 90 ασθενείς με κορονοϊό και μάλιστα σε βαριά κατάσταση.

Δραματικές εικόνες από τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας αλλά και της Θεσσαλονίκης  περιγράφει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχαλης Γιαννάκος, με ασθενείς διασωληνωμένους που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

«Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως από νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι στο όριο της διασωλήνωσης. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ υπερβαίνει το 70%» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας επίσης πως πρόκειται στην πλειονότητα τους για ανεμβολίαστους ασθενείς, γεγονός που “αποδεικνύει περίτρανα την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού”.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ το ζητούμενο δεν είναι μόνον οι χώροι και οι κλίνες, που μπορεί να δοθούν από τον ιδιωτικό τομέα,  όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας και γιατρός Γιαννης Καριπίδης, αλλά κυρίως το ιατρικό προσωπικό για να κουράρει αυτούς τους ασθενείς, το οποίο λείπει.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως και  ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντίνος Γιαννακόπουλος έκανε λόγο χθες για επιλογή ασθενών από εδώ και στο εξής, μιλώντας στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Θεσσαλίας τηλεόρασης