Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος υποδέχτηκε την Δευτέρα μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Ο κ. Νούσιος συνομίλησε μαζί τους, ενώ οι μαθητές του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Νούσιος σημειώνει:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στους μαθητές και στις αγωνίες τους επενδύοντας στην εκπαίδευση. Τα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση και δημιουργία νέων εκπαιδευτικών υποδομών δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Κώστας Αγοραστός θα συνεχίσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και ποιοτική αναβάθμιση. Σε κάθε περίπτωση όμως η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, απαιτεί σχεδιασμό σημαντικών -και αναγκαίων- μεταρρυθμίσεων και καινοτόμων δράσεων για κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Οφείλουμε λοιπόν να επικεντρωθούμε στο πώς θα φτάσουμε στη σωστή την μεταρρύθμιση που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας. Και πιστεύω σε αυτή την προσπάθεια για μια ριζοσπαστική και ουσιαστική μεταρρύθμιση, για μια καλύτερη δημόσια παιδεία, βασικοί συνομιλητές πρέπει να είναι οι ίδιοι οι μαθητές.

Ουδείς διαφωνεί ότι οι στρεβλές νοοτροπίες δεκαετιών πρέπει να αλλάξουν. Τι χρειάζεται; Ξεκάθαρη αποτίμηση, χωρίς ιδεοληπτικές ωραιοποιήσεις, της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η δημόσια παιδεία. Αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι, ότι μονοδιάστατες πολιτικές για θεμελιώδεις αλλαγές, χωρίς την ελάχιστη συναίνεση όλων των εμπλεκομένων, δεν έχουν πολλά περιθώρια επιτυχίας.

Είναι όμως πεποίθησή μου ότι κάθε αναβολή της αναγκαίας μεταρρυθμιστικής παρέμβασης θα είχε πολλαπλάσιο κόστος, για την κοινωνία και βέβαια για τις γενιές που έρχονται.