Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία, με πιθανό προορισμό την Κωνσταντινούπολη ή κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές Αρχές. Οι παρακάτω φωτογραφίες που δημοσίευσε το militaire.gr είναι ενδεικτικές της κατάστασης.

Παραμένουν σε ισχύ ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής

Πηγές του ΓΕΕΘΑ, πάντως, αναφέρουν πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ύψιστο βαθμό επιφυλακής των ανδρών που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, καθώς το δάσος στις Καστανιές είναι πυκνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών. Γι’ αυτό και τα αμυντικά μέτρα στην ελληνική πλευρά των συνόρων δεν χαλαρώνουν καθόλου, ούτε στις Καστανιές αλλά ούτε και στον υπόλοιπο Έβρο.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητική πηγή, οι Τούρκοι θέλουν να εμφανίσουν εκκένωση της περιοχής και δείχνουν κάποιες εικόνες. Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα χρόνος ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως στον Εβρο θα μετέβαινε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο δεν θα πάει τελικά.

Φωτιά τα ξημερώματα από την πλευρά της Τουρκίας

Τα ξημερώματα, στην τουρκική πλευρά των συνόρων άναψε μεγάλη φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε και έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού και των σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές. Η φωτιά ξέσπασε στην πλευρά της Τουρκίας, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το πώς ξεκίνησε.

Βίντεο με τη φωτιά στον Εβρο

Σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο γίνεται λόγος για επεισόδια μεταξύ τουρκικής αστυνομίας και μεταναστών, καθώς και ότι οι αστυνομικοί καίνε τις σκηνές των μεταναστών, με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα.

Πηγή : iefimerida.gr