Σε έναν Νομό και έναν ορεινό όγκο που μετράει ακόμη τις πληγές του από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας, με κατεστραμμένες υποδομές και απουσία βασικών αγαθών, ξεκίνησαν εκ νέου στον «Τύμπανο» (θέση Αέρας- Αφεντικό) οι εργασίες για την κατασκευή υποσταθμού υψηλής τάσης, που θα υποστηρίζει τα αιολικά εργοστάσια των βόρειων Αγράφων.
Έχει παρέλθει διάστημα τριών περίπου εβδομάδων από τη βιβλική καταστροφή που άλλαξε άρδην το τοπίο (καταπτώσεις, αλλαγή κοίτης ποταμών κλπ) σε πολλές περιοχές της Αργιθέας και της Λίμνης Πλαστήρα.
Η εύλογη επισήμανση επιστημόνων και αιρετών, είναι πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η καταστροφή, εάν τα βουνά ήτανε σκαμμένα με χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων για τη διέλευση και τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και του δικτύου μεταφοράς της ενέργειας.
Η επανέναρξη των εργασιών μάλιστα, γίνεται σε μια περίοδο που ο ορεινός όγκος του Νομού έχει επιστρέψει δεκαετίες πίσω εξαιτίας των καταστροφών στο οδικό δίκτυο και πολλοί Καρδιτσιώτες αδυνατούν να επισκεφθούν τα οικίες ή τα πατρικά τους σπίτια.
Την Κυριακή άμεσα παρενέβησαν μέλη της Ανοιχτής συνέλευσης ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα, τα οποία μετέβησαν στο χώρο του εργοτάξιο και διατράνωναν την αποφασιστικότητά τους να μην υλοποιηθεί η κατασκευή.