ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Την ώρα που κάποιες ιστορικές ομάδες έχασαν το “τρένο της ανόδου” από υποδεέστερες αθλητικές οντότητες και κινούνται ακόμη στη σφαίρα της ανυποληψίας ψαρεύοντας… Αριθμούς Φορολογικών Μητρών (ΑΦΜ), η Αναγέννηση ολοκληρώνει μια θριαμβευτική σεζόν!

Mέσα σε μία χρονιά με μύρια προβλήματα γενικότερα και ειδικότερα για την Καρδίτσα, κλείνει την αυλαία των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, έχοντας πετύχει πανηγυρικά το στόχο που έθεσε από το προηγούμενο καλοκαίρι, να κατακτήσει, δηλαδή, το εισιτήριο της ανόδου και ν’ αλλάξει τρείς κατηγορίες μέσα σε λίγους μόνο μήνες!!! Επίδοση που όσο κι αν ψάξουμε, δεν θα βρούμε ανάλογη στο παρελθόν.

Αν αναλογιστούμε πόσος καιρός θα χρειαζόταν να ξαναβάλει πλώρη για την επιστροφή της στον ποδοσφαιρικό χάρτη ύστερα από τη συμφορά στην οποία την οδήγησαν το 2019, θα συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλη αξία είχε η φετινή πορεία!

Δεν υπάρχει ούτε ένας αντίπαλος που να μην υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των “κιτρινόμαυρων”! Δεν υπάρχει ούτε μια ομάδα που να μην παραδέχθηκε ότι δικαίως και πανάξια πήρε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αλλά και την άνοδο στη super league 2.
Οι αριθμοί, άλλωστε, τα λένε όλα. Αν μάλιστα κατορθώσουν αύριο και φύγουν αήττητοι από την έδρα του Διαγόρα Στεφανοβικείου στο τελευταίο ματς των play off που δεν εμπεριέχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα έχουν πετύχει κάτι το απίθανο. Θα είναι οι μόνοι χωρίς ήττα και στις τέσσερις εθνικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου!!!

O πρόεδρος της Αναγέννησης Δημήτρης Παπαδημητρίου, δικαιωμένος απόλυτα για την πορεία της φετινής καταπληκτικής σεζόν.

Όλα αυτά δεν ήλθαν φυσικά από τον… “ουρανό”! Ούτε τα δρομολόγησε το “βάρος” της φανέλας και του ονόματος του συλλόγου. Δεν παίζουν αυτά μόνα τους μπάλα και αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση του Πανιωνίου που έχασε την άνοδο από την… Κηφισιά, ενώ ολόκληρη βουλή ψήφισε φωτογραφική διάταξη για να σβήσουν τα χρέη του, θεωρώντας βέβαιη την επάνοδό του στις επαγγελματικές κατηγορίες!

Αποδείχθηκε επίσης στον καταποντισμό της Αναγέννησης τα προηγούμενα χρόνια, όπου την οδήγησαν στην απόσυρση από την αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την εστειλαν στο τοπικό της ΕΠΣΚ!

Μάλιστα, επέμεναν, να την… κρατήσουν καθηλωμένη εκεί! Τελικά, με αγώνα, όλα ξεπεράστηκαν. Αλλαξε η διοίκηση, άλλαξε η λογική της ομάδας, ενισχύθηκε σε όλα τα μέτωπα και έπαιξε την καλύτερη μπάλα που είδαμε ποτέ τα τελευταία χρόνια παίρνοντας θριαμβευτικά την άνοδο!

Επιστρέφει στο προσκήνιο και πιάνει θέση στην αφετηρία για να μπει σε μια νέα εποχή! Το αν θα τα καταφέρει δεν εξαρτάται μόνο από τη διοίκηση του Παπαδημητρίου που ανέλαβε τα ηνία, αλλά απ’ όλους όσοι αγαπούν και νοιάζονται αυτή την ομάδα…

Να μην ξεχάσουμε…

«Όχι άλλο κάρβουνο» γράφει ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” στις 24 Οκτωβρίου του 2018 μετά την εντός έδρας συντριβή της Αναγέννησης από τον… FC Θησέα Αγριάς!!! Κι όμως, ο εφιάλτης θα συνεχιστεί μέχρι που θα τελειώσουν την ομάδα για τα καλά, αποσύροντάς την από τη δράση και στέλνοντάς την στο τοπικό της ΕΠΣΚ!!!

Η Καρδίτσα φοράει τα γιορτινά της για να πανηγυρίσει για το θρίαμβο της διαχρονικότερης και αγαπημένης της πρέσβειρας!
Η Αναγέννηση επιστρέφει με το σπαθί της και έχοντας καταπληκτικές επιδόσεις στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά όλοι μας δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε που την είχαν οδηγήσει κάποιοι θλιβεροί που για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους για ένα ρολάκο, την κατάντησαν σάκο του μποξ και την έστειλαν εκεί που ποτέ δεν είχε φθάσει στην ιστορία της!
Διότι αν ξεχάσουμε, μπορεί να ξαναζήσουμε τα ίδια και χειρότερα…
Tέτοια εποχή πέρσι, η Αναγέννηση ήταν “καρφωμένη” στο τοπικό καθως μετά την ξαφνική ολοκλήρωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, λόγω της πανδημίας, είχε μείνει δεύτερη, πίσω από τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου και έχανε τη χρονιά!
Πρόπερσι τέτοια εποχή η Αναγέννηση δεν υπήρχε καν ως αγωνιστική οντότητα! Οσο κι αν μοιάζει στις μέρες μας απίστευτο, την είχαν οδηγήσει από τον Ιανουάριο του 2019 στην απόσυρση ύστερα από έναν γύρο στη Γ’ Εθνική όπου έγραψε τις πιο μελανές σελίδες της διαδρομής της γνωρίζοντας συντριβές από ασήμαντες ομάδες και κατάντησε σουρωτήρι εγκαταλείποντας στη μέση της σεζόν (προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου) με 1 βαθμό ουραγός!
Ποτέ, λοιπόν, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε που μπορεί να να φθάσει μια ομάδα, όσο βαριά φανέλα κι αν έχει, όση μακρά ιστορία κι αν κουβαλά, αν στο τιμόνι βρεθούν οι… “κατάλληλοι”!!!