Στην Καρδίτσα η πανελλαδική πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας «Η Οδύσσεια του Βάση»

ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ- ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της «Φλόγας»


Στην Καρδίτσα θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα η πολυβραβευμένη ταινία «Η Οδύσσεια του Βάση» του Καρδιτσιώτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Βασίλη Παπαθεοχάρη, με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.
Μέσα από την μεγάλη οθόνη, η «Οδύσσεια του Βάση» έχει κάνει το γύρο του κόσμου, συμμετέχοντας σε φημισμένα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Ο ξενιτεμένος Καρδιτσιώτης Βασίλης Παπαθεοχάρης βρέθηκε στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο «Νέο Αγώνα».

Πρεμιέρα στα πάτρια εδάφη, τα έσοδα στη «Φλόγα»
Εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή στα… πάτρια εδάφη που αγαπά, τα οποία επέλεξε για την πρεμιέρα της ταινίας την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο θερινό Κινηματογράφο
Καρδίτσας. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι ενδεικτική (5 ευρώ), ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα. Το «παρών» στην πρεμιέρα θα δώσουν ο σκηνοθέτης και συντελεστές της ταινίας.

To τρέιλερ της ταινίας
https://www.youtube.com/watch?v=b_KE8sDpKPE

Γυρίσματα σε Ισπανία, Γαλλία,
Ιταλία, Καρδίτσα και Λ. Πλαστήρα
Η “Οδύσσεια του Βάση” είναι μία Ελληνό-Ισπανική Παραγωγή γυρισμένη στην Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα. Ένα μεγάλο κομμάτι της έχει γυριστεί στην πόλη της Καρδίτσας και στην Λίμνη Πλαστήρα.
«Η Οδύσσεια του Βάση» είναι μια ταινία δρόμου με πρωταγωνιστή τον Βάση (Βασίλη Παπαθεοχάρη), έναν Έλληνα σκηνοθέτη που ζει στο Αλικάντε και ονειρεύεται μια μεγάλη καριέρα αλλά δεν καταφέρνει να πουλήσει κανένα σενάριο. Ο φίλος του Suso (Alejandro Tous), ένας Ισπανός “φαφλατάς” που αναλαμβάνει το ρόλο του παραγωγού, τροφοδοτεί συνεχώς τις ελπίδες του για το αμερικανικό όνειρο αλλά αντί  να τον βοηθήσει τον βυθίζει περαιτέρω στα χρέη του. Όταν η μητέρα του ζητά να επιστρέψει στην Ελλάδα για το Πάσχα, ο Βάση θεωρεί τους γονείς του ως την τελευταία του ελπίδα να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να κάνει τη δική του ταινία. Η Αλεξάνδρα (María Gregorio), μια νεαρή γυναίκα που πρέπει να ταξιδέψει όσο το δυνατόν φθηνότερα στην Ελλάδα, συμφωνεί να οδηγήσει το τροχόσπιτό του  και έτσι ξεκινούν μια «οδύσσεια», ένα ταξίδι, το οποίο δεν θα τελειώσει ακόμη και όταν φτάσουν στο προορισμό τους.

Φεστιβάλ και Βραβεία

H «Η Οδύσσεια του Βάση» έχει επιλεχθεί σε πάνω από 20 φεστιβάλ μέχρι σήμερα παγκοσμίως και έλαβε 7 βραβεία! Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου και βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ επίσης ήταν υποψήφια και για τα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής ακαδημίας κινηματογράφου για το βραβείο ταινίας καλύτερης ελληνικής συμπαραγωγής. Επίσης έλαβε βραβεία καλύτερης ταινίας και ηθοποιίας στα φεστιβάλ Moscow Indy Film Festival (Ρωσία), Barcelona Planet Film Festival (Ισπανία), Rural Film festival (Ισπανία), κ.α. Μερικά ακόμη από τα φεστιβάλ στα οποία ήταν υποψήφια έως καλύτερη ταινία είναι το 71ο Φεστιβάλ του Σαλέρνο (Ιταλία), Light House International Film Festival (New Jersey, USA), το 34ο Fort Lauderdale International Film Festival (Florida Miami, USA), και πολλά άλλα.

Ο Βασίλης Παπαθεοχάρης

Ο Βασίλης Παπαθεοχάρης γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1980.Το 2002 ξεκίνησε να σπουδάζει «Κινηματογράφο και Βίντεο – Θεωρία και Παραγωγή» στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2005. To 2007 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σκηνοθεσία στο Studios Ciudad de la Luz στο Αλικάντε. Από το 2007 έως και το 2017 δούλεψε σε διάφορες ταινίες μεγάλου μήκους ως βοηθός σκηνοθέτη, παραγωγής αλλά και σεναρίου δίπλα σε έμπειρους σκηνοθέτες και ηθοποιούς (Τζον Ίρβιν, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Όνορ Μπλάκμαν, Τζακ Χιούστον, Κάρμεν Μάουρα, Μίνα Σουβάρι κ.ά.), καθώς και με τον Γάλλο συγγραφέα λογοτεχνίας Μισέλ Ουελμπέκ στην ταινία του με τίτλο La Possibilité d’uneîle. Το ίδιο χρονικό διάστημα o Βασίλης Παπαθεοχάρης σκηνοθετεί δύο ταινίες μικρού μήκους (Full circle, Divine the day) Στην πρώτη έχει δίπλα του σε όλα τα γυρίσματα σαν μέντορα τον Ιταλό σκηνοθέτη σπαγκέτι γουέστερν Ένζο Καστελάρι (Keoma, The Inglorious Bastards) ο οποίος κάνει και μια guest-star εμφάνιση στην ταινία. Το 2019 γράφει και σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, που προαναφέραμε. Επίσης το ίδιο έτος κερδίζει το μεγάλο βραβείο χρηματοδότησης τηλεοπτικής σειράς στο CIFF Market των Κανάριων Νήσων για τη σειρά Age of Silence η οποία βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προ-παραγωγής, με τα γυρίσματα της να έχουν οριστεί για τον Ιούνιο του 2021.