Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών του Νομού Καρδίτσας για την πορεία που θα έχει και φέτος η τιμή του βαμβακιού.

Παγκοσμίως η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πρωτόγνωρη εξαιτίας της πανδημίας, με τις επιπτώσεις να επεκτείνονται στην πραγματική οικονομία και στις χρηματιστηριακές αγορές προϊόντων. Έτσι παραμένει άγνωστο προς ποια κατεύθυνση και κατά πόσο η συγκυρία θα επηρεάσει την τιμή του προϊόντος τους επόμενους μήνες.

«Τι θα γίνει με την τιμή; Θα επηρεαστεί και με ποιοτρόπο. Μήπως χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία και για ακόμη μια χρονιά η τιμή παραγωγού δεν θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα και την ποιότητα της παραγωγής;» είναι μερικοί προβληματισμοί που θέτουν επικοινωνώντας με την εφημερίδα, βαμβακοπαραγωγοί του Καρδιτσιώτικου κάμπου.

Οι βαμβακοκαλλιεργητές έχουν ήδη προχωρήσει στις απαιτούμενες προεργασίες και αρκετοί πρόλαβαν να σπείρουν τις ημέρες του Πάσχα πριν τις βροχές. Οι σπορές αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Θετικό είναι το γεγονός πως οι ταμιευτήρες του Νομού έχουν εμπλουτιστεί με αρκετά αποθέματα νερού, γεγονός που έχει καθησυχάσει αρκετά τους παραγωγούς. Ο άνυδροςχειμώνας είχε προβληματίσει έντονα τις αρμόδιες αρχές και τους αγρότες, αφού υπήρχε ορατός κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου.

Το υδρολογικό κενό του χειμώνα, έχουν καλύψει σε μεγάλο βαθμό οι βροχοπτώσεις και τα χιόνια του τελευταίου διμήνου.

Έχοντας υπολογίσει τα δεδομένα και με άγνωστο παράγοντα την πορεία των τιμών, οι αγρότες στάθμισαν τις επιλογές τους και για ακόμη μια χρονιά επενδύουν στο «λευκό χρυσό». Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα σύμφωναμε παράγοντες της αγοράς, ενώ ορισμένοι αγρότες πι- θανώς να αυξήσουν τα στρέμματα.