Ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά της βροχής στην Καρδίτσα, προβλήματα από την κακοκαιρία

Από την περιοχή της Φυλακτής
Από την περιοχή του Παλέρμο

Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Διομήδης» στα πεδινά τμήματα του Νομού Καρδίτσας.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η βροχή που έχει πέσει στην Καρδίτσα έχει ξεπεράσει τα 110 χιλιοστά. Να σημειωθεί ότι κάθε χιλιοστόμετρο, στο βροχόμετρο, ισοδυναμεί με ένα λίτρο ανά τετραγωνικό μέτρο.
Στη Μυρίνη ξεπέρασε τα 100 χιλιοστά, στο Μουζάκι το νερό της βροχής βρίσκεται περί τα 70 χιλιοστά, ενώ στο Φύλλο φθάνει τα 80.
Όπως έγραψε νωρίτερα ο «Νέος Αγών», τα ποτάμια στην Καρδίτσα έχουν φουσκώσει, ενώ το ευτύχημα είναι πως στα ορεινά του Νομού συνεχίζεται η χιονόπτωση, καθώς σε περίπτωση που σημειώνονταν έντονες βροχοπτώσεις και στον ορεινό όγκο τα νερά θα μεταφέρονταν στα πεδινά τμήματα μέσω των ποταμών εντείνοντας τα προβλήματα.
Την ίδια ώρα αγωνία επικρατεί στις τάξεις της τοπικής κοινωνίας μετά τα όσα έχει ζήσει, η οποία εντείνεται σε όσους ζουν ή λειτουργούν επαγγελματικό χώρο κοντά σε ποταμούς κλπ.
Ήδη έχουν προκύψει κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές του νομού. Προβλήματα καταγράφονται κατά τόπους στην Καρδίτσα και σε τοπικές κοινότητες, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο της Καρδίτσας από τη βροχή καθώς και σε αρδευτικά – αποστραγγιστικά κανάλια. Πλημμυρικά φαινόμενα έχουν δημιουργηθεί σε χωρια του Δήμου Κάμπου και συγκεκριμένα σε Πρόδρομο, Σταυρό και Άγιο Θεόδωρο.
Στο Μουζάκι για ακόμη μια φορά καταγράφεται το γνωστό πρόβλημα με τις υπερχειλίσεις στους δρόμους Μαγούλα- Μ. Καλύβια και Μαγούλα –Μαγουλίτσα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία.
Στον Δήμο Παλαμά εκτός από τα χωράφια που έχουν γεμίσει με νερό της βροχής, προβλήματα φαίνεται πως έχουν προκύψει και στους Γοργοβίτες εξαιτίας της εργολαβίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παρόμοια προβλήματα έχουν προκληθεί και στον Άγιο Θεόδωρο Καρδίτσας. Επίσης στον Παλαμά επικρατεί διάχυτος προβληματισμός για τα νερά που θα μεταφερθούν μέσω του Ενιπέα από την περιοχή των Φαρσάλων.
Στα ορεινά η χιονόπτωση συνεχίζεται και τα μηχανήματα επιχειρούν για τον καθαρισμό των δρόμων.
Παράλληλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση καταγράφονται τις τελευταίες ώρες σε περιοχές της Λίμνης Πλαστήρα και στο Μουζάκι.