Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που προκαλεί αν μη τι άλλο συναισθήματα αγανάκτησης, προχώρησε η “Πρωτοβουλία Αργιθεατών ενάντια στα αιολικά” αναφέροντας ότι τα ξημερώματα Παρασκευής κι εν μέσω πύρινου ολέθρου που κατακαίει όλη τη χώρα και απαγορεύσεων για κάθε είδους εργασίες σε δάση, βουνά και εθνικούς δρυμούς που επιβλήθηκαν  με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), κομβόι αυτοκινήτων μετακινήθηκε στον Τύμπανο και ξεφόρτωναν υλικά για τα αιολικά και τσιμέντο!!!

Ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα αυτό η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη” ανάπτυξη και τα αιολικά στα Αγραφα” με την οποία τονίζει τα εξής:

«Την ώρα που η Ελλάδα φλέγεται απ’ άκρο σ’ άκρο, την ώρα που χάνονται ζωές συνανθρώπων μας και γίνεται στάχτη το βιός τους, την ώρα που οι καταγγελίες για εμπρησμούς σε περιοχές που είναι στο μάτι εργολάβων για την εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων, δίνουν και παίρνουν, στην περιοχή μας συνεχίζεται απροκάλυπτα και με απύθμενο θράσος το “ξεκοίλιασμα” και το τσιμέντωμα στον Τύμπανο!

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, κομβόϊ φορτηγών επιχειρηματία της περιοχής μας, διέσχιζε το δρόμο για να ξεφορτώσει υλικά που σχετίζονται με την δημιουργία του υποσταθμού που χτίζεται ήδη στην εν λόγω περιοχή!!!
Η ιλαροτραγωδία της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση κάθε εργασίας και παρουσίας σε δασώδεις περιοχές, σε εθνικούς δρυμούς όλης της χώρας, εξαιτίας των πυρκαγιών.

Πάνω στις στάχτες και στις ζωές ανθρώπων και ζώων, πάνω σε μια (ακόμη) ασύλληπτη τραγωδία, με αδίστακτο και προκλητικό τρόπο συνεχίζουν να καταστρέφουν δημόσια και ελεύθερη γη που δεν τους ανήκει, έχοντας μοναδική πυξίδα το κέρδος!!!

Καταγγέλουμε με οργή την προκλητική αυτή συμπεριφορά των εργολάβων και των υποτακτικών τους, καταγγέλουμε τις αρχές που ποινικοποιούν και διώκουν με ψεύτικα κατηγορητήρια διαδηλωτές, εχοντας αναλάβει το ρόλο των “σεκιούριτι’ των εργολάβων και τώρα “σφυρίζουν” αδιάφορα, καταγγέλουμε όλους όσοι διευκολύνουν το έργο της καταστροφής των Αγράφων.

Καλούμε το λαό της Καρδίτσας και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σε εγρήγορση να δυναμώσει τον αγώνα κατά της λεηλασίας της φύσης και της ζωής.»

Κάτω τα χέρια από τα Αγραφα
Κάτω τα χέρια από τη φύση και τις ζωές μας”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ” ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ