Μπορεί να έβρεξε το Μάϊο, μπορεί να ξεχάστηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας που πρόβαλλε έντονο πριν από τρεις μήνες στο θεσσαλικό κάμπο, οι Θεσσαλοί αγρότες και οι εκπρόσωποι φορέων ωστόσο δεν έχουν ξεχάσει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ότι θα προχωρήσει το έργο του Αχελώου.

Προς το παρόν πάντως προχωρούν μόνο τα αιολικά ιδιωτικών εταιρειών στα βουνά της Δυτικής Θεσσαλίας, αντί να προχωρούν τα υδροηλεκτρικά της Μεσοχώρας και της Συκιάς. Το θέμα ανέδειξαν με άρθρα τους και οι εκπρόσωποι της ΕΘΕΜ, ενώ το θέσαμε κι εμείς σε πρόσφατη συνέντευξη του στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» και ο Μάξιμος Xαρακόπουλος ανέλαβε να υπενθυμίσει στους εκπροσώπους της κυβέρνησης τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει στη σύσκεψη του περασμένου Δεκέμβρη στην Αθήνα υπό τον κ. Γεραπετρίτη.

«Με αναφορά μου ζητώ από τους αρμόδιους υπουργούς Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Υποδομών Κώστα Καραμανλή, Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη την εξέταση των προτάσεων και των δράσεων που υποδεικνύονται κατά υπουργείο για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει τον θεσσαλικό κάμπο» αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος.

Θυμίζουμε ότι από τη σύσκεψη του Δεκεμβρίου, έξι μήνες μετά το μόνο που έχει υλοποιηθεί είναι η δέσμευση πίστωσης από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή για τη συντήρηση της σήραγγας εκτροπής και του φράγματος της Συκιάς, ώστε να μην καταρρεύσουν.

Μεσολάβησε βέβαια η πανδημία, ωστόσο ούτε νομική – τεχνική επιτροπή συστήθηκε για να ξεπεράσει τα νομικά-τεχνικά εμπόδια που έβαλε το ΣτΕ (μία τεχνική λύση για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο Μυρόφυλο απαιτείται) , ούτε πολιτική απόφαση ελήφθη αφού το θέμα δεν έχει έρθει στη Βουλή, όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Γεραπετρίτης, ούτε συντονιστής των εμπλεκόμενων υπουργείων έχει οριστεί, ούτε καν το σχεδόν έτοιμο έργο της Μεσοχώρας δεν έχει προχωρήσει, ούτε ενεργειακός εταίρος ορίστηκε…Οι Θεσσαλοί κουράστηκαν να ακούνε λόγια και υποσχέσεις.