Έναν νέο χώρο εντός της Καρδίτσας διαμορφώνει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για τη διενέργεια εθελοντικών αιμοδοσιών. Συγκεκριμένα από τη
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου οι πρωινές αιμοληψίες θα μπορούν να γίνονται και στο 2ο ΚΑΠΗ (Λαχανά και Βορείου Ηπείρου) απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Επί της ουσίας πρόκειται για έναν δεύτερο χώρο στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι αιμοδότες, αφού ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται κανονικά αιμοληψίες στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δημιούργησε ενδοιασμούς στους εθελοντές και η προσέλευση στο Τμήμα Αιμοδοσίας έχει μειωθεί σημαντικά, παρότι αυτό στεγάζεται σε διαφορετική εγκατάσταση από το κυρίως κτίριο του Νοσοκομείου και τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας όμως για να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και τα αποθέματα φιαλών αίματος, ανέλαβε… δράση διαμορφώνοντας έναν δεύτερο χώρο εντός της πόλης. Οι αιμοληψίες στο χώρο του 2ου ΚΑΠΗ θα γίνονται Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα