Στο στάδιο των απαλλοτριώσεων εισέρχεται το έργο κατασκευής του δρόμου «Καρδίτσα- Δέλτα», στο οποίο όμως προκύπτουν δύο σενάρια για την εξέλιξη των διαδικασιών.
Το πρώτο περνά από τη νομική οδό, την οποία μπορούν να ακολουθήσουν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες, το οποίο όμως θα επιφέρει σημαντική χρονοκαθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών. Το δεύτερο προκύπτει μέσα από τη συναίνεση των ιδιοκτητών, η οποία θα ανάψει το «πράσινο φως» για την άμεση εκτέλεση του έργου.
Για το θέμα μίλησε στο «Νέο Αγώνα» ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους παρόδιους ιδιοκτήτες να ακολουθήσουν τη συναινετική οδό, ώστε το συγκεκριμένο έργο να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν προκειμένου ο δρόμος «Καρδίτσα- Δέλτα» να γίνει σύντομα ασφαλής και να μην χάνονται αδίκως ζωές στην άσφαλτο.
Τα δύο σενάρια
Συνέχισε λέγοντας ότι για να ξεκινήσουν οι εργασίες χρειάζεται να προηγηθούν οι απαλλοτριώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε, υπάρχουν δύο σενάρια. «Το πρώτο περνάει μέσα από τη δικαστική οδό απ’ όπου θα προκύψει η τιμή της απαλλοτρίωσης. Αυτό όμως θα είναι πιο χρονοβόρο λόγω της συγκυρίας, αφού τα δικαστήρια είναι κλειστά. Οι απαλλοτριώσεις θα γίνουν έτσι κι αλλιώς και η τιμή θα είναι συγκεκριμένη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η δεύτερη είναι να συναινέσουν όλοι οι παρόδιοι ιδιοκτήτες που έχουν έννομο συμφέρον και να συμφωνήσουν με μια υπεύθυνη δήλωση ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο και να πάρουν υπεραξία οι ιδιοκτησίες τους».
Κάλεσε τους ιδιοκτήτες να επιλέξουν τη δεύτερη μέθοδο, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «μέθοδο της λογικής, της συνεννόησης και της συνεργασίας» από την οποία εκτός των άλλων θα λάβουν γρηγορότερα υπεραξία αξία οι ιδιοκτησίες τους. «Είναι χρέος όλων να μην καθυστερήσει ένα μείζονος σημασίας έργο το οποίο επιθυμεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός.