Η χώρα εισέρχεται σταδιακά στο στάδιο επιστροφής στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, με τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού. Ωστόσο το ζήτημα της προστασίας του υγειονομικού προσωπικού συνεχίζει να αποτελεί βασική προτεραιότητα.
Με την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα και τη λήψη μέτρων, άρχισε να φαίνεται η έλλειψη σε μάσκες και εξοπλισμό προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καλείται να διαχειριστεί τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού.

Έτσι, τέλος Μαρτίου ορισμένοι επαγγελματίες της τρισδιάστατης εκτύπωσης από διάφορα σημεία της χώρας επικοινώνησαν με ομάδα γιατρών από το ΑΧΕΠΑ και μέσω της διαδικασίας δημιουργίας πρωτοτύ- πων, κατέληξαν σε ένα σχέδιο προστατευτικής ασπίδας προσώπου το οποίο θα μπορούσε να παραχθεί μαζικά με χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή και θα παρείχε την απαραίτητη προστασία στο ιατρικό προσωπικό.

Άμεσα δημιουργήθηκε μια ομάδα ώστε να μπορεί όποιος κατέχει τη γνώση να βοηθήσει εθελοντικά εκτυπώνοντας τις ασπίδες και στέλνοντάς τες στο 3DHUB στον Πειραιά που λειτουργεί ως κέντρο συλλογής όπου θα απολυμανθούν, θα προστεθεί το λάστιχο και η διαφάνεια του προσώπου, και αφού πακεταριστούν θα μοιραστούν σε νοσοκομεία της χώρας που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Καρδίτσα συμμετέχει και συμβάλλει στο πολύ μεγάλο αυτό εγχείρημα καθώς οι συμπολίτες κ.κ. Αγγελική Μπολτσή και Τάσος Χιδερίδης, ιδιοκτήτες του AT Designs και του Karditsa Robotics, χρησιμοποιώντας δύο σύγχρονους εκτυπωτές τρισδιάστατης εκτύπωσης έχουν ήδη στείλει δεκάδες ασπίδες προσώπου που σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο της δράσης έχουν ήδη φτάσει σε αρκετά νοσοκομεία. Όπως τόνισαν μάλιστα στο «Νέο Αγώνα» δεν πρόκειται να σταματήσουν, αλλά θα συνεχίζουν τη διαδικασία της εκτύπωσης μέχρι να καλυφθούν ανάγκες των κλινικών και νοσοκομείων της χώρας.