Μια από τις πιο ευχάριστες «αποδράσεις» των καλοκαιρινών μηνών, είναι οι θερινοί κινηματογράφοι το άνοιγμα των οποίων οι απανταχού σινεφίλ περιμένουν με ανυπομονησία καθώς η χειμερινή σεζόν ουσιαστικά χάθηκε.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, οι κινηματογράφοι θα είναι από τις τελευταίες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Οι θερινοί κινηματογράφοι βρίσκονται στο πέμπτο από τα επτά στάδια τους σχεδίου της κυβέρνησης και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν εντός Ιουνίου.

Φυσικά, θα υπάρχει απόσταση μεταξύ των σειρών των καθισμάτων και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Όπως ανακοινώθηκε θα πρέπει να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση καθίσματος από το μπροστινό και μέγιστη πληρότητα ως 60%.

Υπό αυτές τις συνθήκες άρχισαν οι προετοιμασίες για την έναρξη λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου της Καρδίτσας. Ο υπευθυνος για τη λειτουργία του ήδη προετοιμάζει το χώρο και δρομολογεί τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης ώστε όταν η κυβέρνηση το επιτρέψει, ο θερινός κινηματοφράφος να λειτουργήσει κανονικά.