Kρατώντας τα ανθοστόλιστα καλαθάκια, οι μικρές Λαζαρίνες βγήκαν χθες στους δρόμους της πόλης και τραγούδησαν για την Ανάσταση του Λαζάρου.

Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν πέρυσι στην αρχή της πανδημίας, δεν επέτρεψαν στις μικρές Λαζαρίνες να τηρήσουν το έθιμο. Φέτος όμως, τα μικρά κοριτσάκια, ανάμεσά τους και οι Λαζαρίνες του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Καρδίτσας, έδωσαν ένα όμορφο τόνο στην πόλη και την ημέρα, θυμίζοντας παράλληλα πως το Πάσχα πλησιάζει…

Τα γραφεία του «Νέου Αγώνα» επισκέφθηκαν οι μικρές Λαζαρίνες. Το έθιμο έχει ρίζες που χάνονται στα βάθη των αιώνων και συμβολίζει την χαρά της αναστάσεως του Λαζάρου καθώς και όλων των νεκρών τον καιρό της μεγάλης κρίσης. Το έθιμο των Λαζαρίνων έκτος από το ότι ανάγγελλε την Ανάσταση του Λαζάρου, ανάγγελλε και το ξύπνημα, την ανάσταση της φύσης. Κατά πολλούς, έχει αρχαίες ρίζες.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ρίζες του εθίμου των Λαζαρίνων βρίσκονται στη γιορτή των αρχαίων Ανθεστηρίων. Άλλοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται στο θάνατο και την ανάσταση του Άδωνη και τέλος κάποιοι άλλοι στην άνοδο της Περσεφόνης κάθε άνοιξη στον επάνω κόσμο.