Οι ουρανοί... άνοιξαν και έφεραν προβλήματα στα ορεινά του Ν. Καρδίτσας

Στο Μουζάκι, στο ύψος της γέφυρας Μπαλάνου
Η στάθμη των ποταμών έχει ανέβει στην Αργιθέα
Νέα κατάπτωση στη θέση «καρφί» προς Βραγκιανά
Ανεβασμένη η στάθμη των νερών στον Καράμπαλη
Γέφυρα Μακρυχωρίου
Φυλακτή
Μουζάκι, Πάμισος
Χιονισμένα τα μεγαλύτερα υψόμετρα στην Αργιθέα

Σε… συναγερμό βρίσκονται οι τοπικές αρχές εξαιτίας των αδιάκοπων βροχοπτώσεων και με μεγάλη ένταση στα ορεινά του Νομού Καρδίτσας, από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που κατέφθασαν στη χώρα. Οι ορεινές περιοχές που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τον «Ιανό», δοκιμάζονται τώρα με τη νέα κακοκαιρία.
Σήμερα μέχρι στιγμής έχουν πέσει περισσότερα από 65 χιλιοστά νερού στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα του σταθμού της Φυλακτής, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι χθεσινές βροχοπτώσεις στην περιοχή τότε ξεπερνούν τα 100.
Στην περιοχή του Μουζακίου το ύψος της βροχής μέχρι στιγμής ξεπερνά τα 23 χιλιοστά και στην Καρδίτσα τα 16.
Με τους ουρανούς να έχουν… ανοίξει, σε πλήθος περιπτώσεων έχει απαιτηθεί μέχρι στιγμής η παρέμβαση των μηχανημάτων της Αντιπεριφέρειας και των Δήμων για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση φερτών υλικών από ποταμούς και χειμάρρους, καθώς και βράχων από καταπτώσεις.
Συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, όπως συνέβη και χθες σημειώθηκε εκ νέου κατολίσθηση στη θέση «καρφί» προς Βραγκιανά, ενώ η στάθμη των ποταμών έχει ανέβει σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές. Στα μεγαλύτερα υψόμετρα, όπως πχ στα Πετρίλια η κακοκαιρία έφερε χιονοπτώσεις, όπως επίσης και στα μεγαλύτερα υψόμετρα στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.
Συγκεκριμένα, στη Φυλακτή ο ποταμός υπερχείλισε στο ύψος της πρόχειρης αποκατάστασης που έχει γίνει στην γέφυρα, ενώ προβλήματα φαίνεται να δημιουργούνται και στην περιοχή της γέφυρας του Καραβαρσαρά.
Η παρέμβαση των μηχανημάτων της Αντιπεριφέρειας απαιτήθηκε και στο έργο που έγινε για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο ύψος της γέφυρας Μπαλάνου στο Μουζάκι που είχε καταρρεύσει από τον «Ιανό».