ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η… ΡΑΨΩΔΙΑ πόνου και κλάματος για τον χαμό του σπουδαίου μπασκετμπολίστα του NBA Κόμπι Μπράιαντ συνεχίστηκε χθες για δεύτερη μέρα από τα ΜΜΕ της χώρας, αλλά με… πτωτικές τάσεις! Από σήμερα όλοι θα επιστρέψουν στους καθημερινούς ρυθμούς! Πάει κι ο Κόμπι, τον ξεπέταξαν…

ΑΥΤΟ που συνέβη την πρώτη ημέρα, πάντως, δεν έχει προηγούμενο! Ο ασύλληπτος αυτός βομβαρδισμός δημιούργησε ένα τσουνάμι αντιδράσεων και στον απλό κόσμο! Άρχισαν να… κλαίνε για τον Κόμπι και εκείνοι που ούτε ήξεραν ποιος είναι και με τι ακριβώς ασχολούνταν!!! Άλλοι νόμιζαν ότι είναι τραγουδιστής, άλλοι ηθοποιός, άλλοι πολιτικός!

ΜΕΧΡΙ και οι γιαγιάδες στα χωριά άρχισαν να τον κλαινε! Βγήκαν στις αυλές των σπιτιών και το συζητάνε:
– Τα μαθες Θοδώρα; Πάει το παιδί!
– Ποιο παιδί μαρή;
– Ο Κόμπι Μπράιαντ καλέ! Έπεσε με το ελικόπτερο και σκοτώθηκε! Αστα, κλαίει η τηλεόραση όλη μερα!
– Τι ήταν; Ηθοποιός;
– Οχι, ποδοσφαιριστής!
– Τι μου λες; Ποιανου παιδί ήταν; Επαιζε στην ομάδα του χωριού;
– Οχι σε άλλο χωριό έπαιζε. Στους Λέικερς!

ΕΝΑΣ φανταστικός διάλογος είναι ο παραπάνω, για τον οποίο όμως δεν παίρνω όρκο ότι δεν πραγματοποιήθηκε! Με τέτοιο καταιγισμό είναι αδύνατον να μην έφθασε και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας όχι μόνο η θλιβερη είδηση, αλλά και ποιος τον έκλαψε περισσότερο!!!

ΦΥΣΙΚΑ ισχύει αυτό που γράφαμε χθες. Οτι η δύναμη του αθλητισμού είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται και στη σχέση του κόσμου με τους αθλητές πρώτης γραμμής μ’ αφορμή τέτοια οδυνηρά γεγονότα! Ωστόσο εδώ φαίνεται και κάτι άλλο πολύ σημαντικότερο. Η ευκολία με την οποία μπορεί να επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο μεγάλο κομμάτι του κόσμου απο τα Μέσα Ενημέρωσης!

ΔΙΟΤΙ αυτά άλλωστε είναι που δημιουργούν με την υπερπροβολή δημοσιότητες, αυτά είναι που μπορούν να καταστήσουν πολύ πιο σημαντικό κάποιον που βάζει καλά καλάθια η καλά γκόλ απο έναν γιατρό ερευνητή και πάει λέγοντας! Τα ίδια βέβαια μέσα στην ακόρεστη δίψα τους να πουλήσουν θέματα, μπορεί αυτόν που υπερπροβάλλουν και υμνούν, να τον καταποντίσουν!!!

ΚΙ ΑΝ τα μπορούν όλα αυτά, ασφαλώς μπορούν καθοδηγούμενα να πλαστογραφήσουν και την ιστορία ή και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα! Το έλεγε και ο ηγέτης των “Μαύρων Πανθήρων” Μάλκομ Χ στον ξεσηκωμό των μαύρων ενάντια στο ρατισμό στην Αμερική:

«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»

Το έργο το ζούμε και θα το ζήσουμε με διάφορες παραλλαγές!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Πόνο και κλάμα πουλάνε με το κιλό. Λίγη αξιοπρέπεια πουθενά;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Στη χώρα του πόνου ο καθένας μας είναι μόνος»

MAY SARTON – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΠΟΙΗΤΡΙΑ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Μεταδίδεις την οδυνηρή είδηση, εκφράζεις αυτό που νιώθεις, φτιάχνεις και το αφιέρωμα που αρμόζει στην εμβέλεια του ανθρώπου που χάθηκε, δίνεις τις πληροφορίες και τις διαστάσεις για το δυστύχημα, αναφέρεσαι και σε κάποιες δηλώσεις και κλείνεις αξιοπρεπώς το ζήτημα.

Ιτιά η Κλαίουσα…
Το να κάθεσαι και να παριστάνεις την πονεμένη Ιτιά την Κλαίουσα ολημερίς κι ολυνυχτίς τη στιγμή που στον κόσμο γίνεται το έλα να δεις από τραγωδίες που δεν “πουλάνε” είναι όχι απλά υπερβολικό, αλλά παρανοϊκό και περιγράφει επ ακριβώς που έχει οδηγηθεί η δημοσιογραφία στις μέρες μας…

Προσβάλλουν
Αυτό ακριβώς ζήσαμε το διήμερο με το χαμό του σπουδαίου μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ! Διαγωνισμό των ΜΜΕ και στην Ελλάδα ποιος θα τον… πρωτοκλάψει περισσότερο! Απίστευτα πράγματα που στο τέλος φέρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, προσβάλλουν δηλαδή τη μνήμη του ανθρώπου που χάθηκε!

Δεν έχει προηγούμενο!
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που βιώνουμε κάτι τέτοιο, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο! Δεν έχει ματαγίνει να υπάρχει… live ενότητα σε ειδησεογραφικό πρακτορείο για το ποιος κάνει δηλώσεις και κλαίει για το θάνατο ενός ανθρώπου! Η υπερβολή έφθασε σε τόσο υψηλά στάνταρς που μέχρι και ο Κούγιας απέσυρε τη φανέλα με το Νο24 απο την ΑΕΛ!
Τρομερά πράγματα…

ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

Φυσικά και δεν θα υποβιβαστεί κανένας ΠΑΟΚ, όπως δεν θα υποβιβάζονταν ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε κανένας από τους “μεγάλους” της Αθήνας.  Αυτοί υποβιβάζονται μόνο όταν το επιθυμούν τα… αφεντικά που τους διοικούν κατα καιρούς για να σβήσουν κανένα φέσι!

Οι νόμοι και οι κανονισμοί άλλωστε τι είναι; Εμείς τους φτιάχνουμε, εμείς τους χαλάμε όπως στην περίπτωσή μας όπου χθες πριν ολοκληρωθεί ο… καφές ανακοινώθηκαν αλλαγές στις ποινές της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού!!!  Πολυιδιοκτησία, λέει είχε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και… συγκλονιστήκαμε! Τέτοια πράγματα ή ανάλογα παραρτήματα δεν είχαν στο παρελθόν οι μεγαλομέτοχοι του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού! Α πα πα, τι να λέμε τώρα!

Λείπει και ο Ηρακλής ρε γαμώτο να τον ρίξουμε και να βγούμε από το αδιέξοδο!!!