Kαταπληκτική, ωραία, Καρδιτσιώτισσα και, πλέον, πριν από λίγες ώρες και Ολυμπιονίκης!!!

Η τρομερή και φοβερή Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στα 20 χιλιομετρα βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στην κούρσα που έγινε στο Σαπόρο και τερμάτισε στην 8η θέση, κατακτώντας μια θέση στο “ξεχωριστό γκρουπ” των Ολυμπιονικών!

Είναι μια επιβράβευση της απίθανης διαδρομής που έχει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και μια δικαίωση για τον αγώνα που κάνει η ίδια και όσοι τη στηρίζουν από τα πρώτα της βήματα!

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 36η θέση στον αγώνα, άρχισε σταδιακά να καλύπτει την απόσταση και να περνάει το 8ο χιλιόμετρο στην 25η θέση.

Με τον ίδιο ρυθμό στο 14ο χιλιόμετρο έφθασε στην 16η θέση (1.04.33) και στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα ήταν 15η!

Αρχισε ν’ ανοίγει ακόμη περισσότερο το βήμα της για να φθάσει στο 18ο χιλιόμετρο 12η (1.22.38) και στο τελευταίο μέρος με μια υπερβατική προσπάθεια έφθασε στην 8η θέση σε χρόνο 1.31.24 που είναι και φετινό της ρεκόρ!!!

Μια θριαμβευτική παρουσία, μια καταπληκτική κούρσα που την κατατάσσει στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το κορίτσι που έχει πραγματικά κλέψει την παράσταση ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Να αναφέρουμε πως πρόκειται για την καλύτερη θέση στο ελληνικό βάδην μετά το χρυσό της Tζουμελέκα και την 7 θέση της Παπαγιάννη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004!

Mιλάμε επίσης για την καλύτερη επίδοση Καρδιτσιώτισσας αθλήτριας ή Καρδιτσιώτη αθλητή σε δρόμους αντοχής ή σε αγωνίσματα ταχύτητας του στίβου όλων των εποχών. Και τρίτη σε όλα τα αθλήματα μετά την 4η θέση του Κώστα Θάνου στην ελληνορωμαϊκή πάλη στο Σίνδεϊ το 2000 και την 6η του Λάμπρου Παπαπακώστα στο ύψος το 1996 στην Ατλάντα.

Η ΠΕΝΥ

Σ’ ο,τι αφορά την άλλη σπουδαία Καρδιτσιώτισσα βαδίστρια που έφθασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Πένυ Τσινοπούλου, δυστυχώς έμεινε απο δυνάμεις σε μια επίπονη πραγματικά κούρσα και δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε θέση που θα μπορούσε με βάση τις δυνατότητές της.

Το πάλεψε δεν εγκατέλειψε, συνέχισε τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει στην 53η θέση με χρονο 1.47.19. Παρότι δεν βρέθηκε στη μέρα της, πλασσαρίστηκε στις κορυφαίες του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, μόνο μπράβο αξίζουν και στην Πένυ για τον υπερβατικό της αγώνα.

Λεπτομερές ρεπορτάζ, δηλώσεις και αφιέρωμα για την παρουσία των Καρδιτσιωτών στο Τόκιο στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” στο φύλλο του Σαββάτου.