Την προσεχή Κυριακή έχει προγραματιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ύστερα από πέντε ολόκληρους μήνες απόλυτης αδράνειας…
Από την επιβολή του δεύτερου γενικού lockdown που αποφασίστηκε και άρχισε να εφαρμόζεται από τις 7 Νοεμβρίου, μέχρι πριν από μία εβδομάδα όπου οι ομάδες μετά από οδηγία της ΓΓΑ μπήκαν ξανά στο γήπεδο για προπονήσεις, δεν κουνιόταν φύλλο!

Για πρώτη φορά από τη θέσπιση των εθνικών κατηγοριών το 1960 αλλά και πιο πριν όταν το ποδόσφαιρο ήταν οργανωμένο στην Ελλάδα, διανύσαμε τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς την παραμικρή δραστηριότητα στις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις.
Η Γ’ Εθνική, ως ερασιτεχνική κατηγορία, κατέβασε ρολά όπως και τα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα.
Εδώ και λίγες ημέρες τα γήπεδα απέκτησαν και πάλι ζωή με την επιστροφή των συλλόγων στις προπονήσεις.

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ
Η Αναγέννηση που ξεκίνησε με στόχους πρωταθλητισμού τη χρονιά, είναι από τις ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από τη διακοπή, διότι είδε όλα αυτά τα σχέδια να πάνε “περίπατο”!
Υπήρχε δηλαδή ο κίνδυνος (κι ακόμη υπάρχει) να ακυρωθεί η σεζόν και όλη η επένδυση που έγινε να πάει χαμένη.
Η επανέναρξη, λοιπόν, του πρωταθλήματος είναι κάτι που το εισέπραξαν θετικά οι “κιτρινόμαυροι”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάστηκαν τα μέγιστα απο την αναστολή της αθλητικής δραστηριότητας.
Θα πρέπει να αρχίσουν από την αρχή να οργανώνονται καθώς έχουν μεσολαβήσει και γεγονότα που δημιουργούν επιπλέον εκκρεμότητες ενόψει της επιστροφής στη δράση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Το σπουδαιότερο είναι η αντικατάσταση του Μιχάλη Ζιώγα ο οποίος, ως γνωστόν, αποτελεί παρελθόν για την ομάδα καθώς λύθηκε η συνεργασία πριν μία εβδομάδα.
Όπως είναι επίσης γνωστό υπήρξε επαφή (κι ακόμη υπάρχει) με τον Περικλή Αμανατίδη, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα καθώς ο τελευταίος έχει κάποια ζητήματα με την πρώην ομάδα του και δεν μπορεί μάλλον ν’ αναλάβει αυτή τη στιγμή την τεχνική ηγεσία.

Έτσι η διοίκηση έχει ήδη προσανατολιστεί σε άλλο στόχο και κατα πως δείχνουν τα πράγματα, αν επιβεβαιωθεί η φημολογία και το ρεπορτάζ, θα καταλήξει στην πρόσληψη του Αλέξανδρου Κούρτογλου.

Πρόκειται έναν νεαρό Κατερινιώτη τεχνικό που μάλιστα είχε περάσει και από την Καρδίτσα και συγκεκριμένα από τον πάγκο του ΑΟ Σελλάνων.
Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια και για επιπλέον ενίσχυση.
Ολα αυτά βεβαίως θα πρέπει να περιμένουμε να πιστοποιηθούν από επίσημες ανακοινώσεις της διοίκησης.

Η ΝΕΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Η νέα πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει προσδιοριστεί όπως προαναφέραμε για την προσεχή Κυριακή 4 Απριλίου.
Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε. Δηλαδή από την 5η αγωνιστική ημέρα με την Αναγέννηση να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕ Καρίτσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός έδρας παιχνίδι στην Κοζάνη απέναντι στον τοπικό Μακεδονικό Φούφα. Ομάδα που ενώ είχε δηλώσει ότι αποσύρεται τελικά με νέα απόφαση της διοίκησής της θα συμμετέχει κανονικά…

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε έναν μόνο γύρο λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων που υπάρχει και αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως πάρα πολλά πλέον θα κριθούν και από τον παράγοντα τύχη και από την κατάσταση που θα βρίσκονται οι ομάδες. Ποια δηλαδή θα έχει επηρεαστεί λιγότερο και ποια περισσότερο απ’ όλο αυτό το διάστημα της απόλυτης αγωνιστικής απραξίας…

• Σε φιλικό – προπόνηση που έδωσε στη Λάρισα, η Αναγέννηση κέρδισε το Σάββατο τον Ηρακλή με σκορ 3-0