Με  ανακοίνωση  η “Ανοιχτή Συνέλευση Καρδίτσας” καταγγέλει και πιστοποιεί με φωτογραφίες ότι οι εργασίες κατασκευής του αιολικού σταθμού στον Τύμπανο Αγράφων όχι μόνο δεν έχουν διακοπεί αλλά βρίσκονται σε οργασμό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η “πράσινη” ανάπτυξη συνεχίζει να καταστρέφει τα βουνά της ελευθερίας και της αντίστασης .
Η διακοπή της λειτουργίας (για τρίτη φορά) της προσωρινής μονάδας παρασκευής σκυροδέματος, μέχρι και την πλήρη συμμόρφωση με τους όρους της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την κατασκευή του αιολικού σταθμού στο διάσελο του όρους Τύμπανο Αργιθέας στη θέση «Αέρας-Αφεντικό»,κράτησε πολύ λίγο ,δεν ξέρουμε αν διακόπηκε καν ,
αυταπάτες δεν είχαμε και δεν έχουμε .

Κατά την γνώμη μας είναι καταστροφικό για τον αγώνα και τα επίδικά του, αν ο κόσμος αντί να κινητοποιείται περιμένει διαρκώς τις αποφάσεις των υπηρεσιών του κράτους , τους ανύπαρκτους περιβαλλοντικούς ελέγχους και το ‘’ενδιαφέρον’’, δημοτικού και περιφερειακού κράτους.

Από την πρώτη στιγμή, ως συνέλευση τονίζαμε ότι η επιλογή του θεσμικού δρόμου έχει συγκεκριμένα όρια. Ότι μπορεί να κερδηθεί κάποιος χρόνος, αλλά αυτό που θα καθορίσει τη μάχη είναι η μαζική κοινωνική κινητοποίηση.

Ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται είναι αποτέλεσμα των αγώνων και των διεκδικήσεών μας. Ότι το μπλοκάρισμα μεγάλων επενδυτικών πρότζεκτ, που αποτελούν κομμάτι ευρύτερων κρατικών σχεδιασμών αλλά κατευθυντήρια γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μαζική και μαχητική κινητοποίηση.

Ας τελειώνουμε με τις θεσμικές αυταπάτες ΤΩΡΑ είναι η ώρα για άμεση δράση και μπλοκάρισμα κάθε εργασίας.

Μόνο βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις και στους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό στους σχεδιασμούς τους.»

ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ – ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ.