«Οχι στις διώξεις και στη βιομηχανοποίηση των Αγράφων»

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΤΗΣ "ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ"

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Πλαστήρα η συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα” για την οικονομική ενίσχυση και τα δικαστικά έξοδα όλων όσοι διώκονται με αφορμή τις διαδηλώσεις αντίθεσης στη βιομηχανοποιήση και τσιμεντοποίηση της περιοχής μας με τα φαραωνικά βιομηχανικά αιολικά πάρκα.

Να θυμίσουμε, ότι σχηματίστηκαν δικογραφίες για δεκαεννέα διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν στο Δημαρχείο Καρδίτσας όταν η επιτροπή δημοπρασιών παράτυπα και με κλειστές τις πόρτες σε ανοιχτή από τον κανονισμό συνεδρίαση, παραχώρησε δημόσια δασική γη σε ιδιώτες, αλλά και στον Τύμπανο όπου μεσούσης της πανδημίας και με αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε εφαρμογή, συνεχίζονταν οι εργασίες κατασκευής ενός υποσταθμού.

Πολύς κόσμος, έδωσε το παρών και εξέφρασε τόσο τη συμπαράστασή τους στους διωκώμενους, όσο βεβαίως και την αντίθεσή του στην ισοπέδωση των Αγράφων που άρχισε ήδη να δρομολογείται με ταχύτατους ρυθμούς με τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη στον Τύμπανο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αφιλοκερδώς και τέσσερα μουσικά σχήματα. Οι “Μαριονέτες” το “Στράφι”, ο Βάϊος Κρικέλης και ο Δημήτρης Ανυφαντής, καθώς και η “Ρεμπέτικη παρέα” που τη συγκροτούσαν οι Ηλίας Παπαλίτσας, Βάϊος Κουτής και Γιώργος Νημάς.